Канело - Головкин
Снимка: twitter.com/matchroomboxing

Канело би Головкин и защити титлите си

Саул Алварес „Канело“ победи Генадий Головкин със съдийско решение и защити световните си титли в супер средна категория. Той има поясите във версии IBF, WBA, WBO и WBC.

Това беше трети сблъсък между тях в Лас Вегас. Първият завърши наравно, мексиканецът спечели другите два. Последният беше през 2018 г., след което се натрупа негативно напрежение заради забавянето.

Головкин започна необичайно пасивно и макар да опита да се върне в мача в последните рундове, не се получи. И тримата съдии дадоха победата на Канело: 116-112, 115-113 и 115-113. „Благодаря ти приятелю. Дадохме на феновете три велики мача“, каза мексиканецът. „Искам да поздравя Канело и екипа му. Той е истински боец. Ако не разбирате това, не разбирате нищо“, заяви Головкин. 40-годишният казахстанец всъщност пропиля първите девет рунда. Той записа втора загуба в 45 срещи.

„Нямам планове да се отказвам. Имам три титли в долната категория и ще ги защитавам“, добави Головкин.

Алварес пък заяви, че ще се готви за нов мач с Дмитри Бивол догодина. Бивол е шампион в лека тежка категория и победи мексиканеца през май, за да защити титлата си.

- реклама -