ГЕРБ

Кандидати за евродепутати от ГЕРБ се включиха във викторина с въпроси за ЕС в Деня на Европа

В Деня на Европа младежите от ГЕРБ-София проведоха традиционна викторина с въпроси за ЕС.

По време на инициативата младежите задаваха на столичани въпроси, свързани с Европейския съюз и раздаваха награди.

В инициативата се включиха и кандидатите за евродепутати от листата на ГЕРБ и СДС Андрей Ковачев и Ивелина Василева

„Имаме нужда от силен Европейски съюз, който да защитава нашите права, свързани както с  физическата така и със социалната сигурност на гражданите. Социалните права и справедливостта са много важен елемент, който ние, представителите на ГЕРБ, сме отстоявали“, каза Андрей Ковачев. Той добави, че трябва да бъде показано това, което правят представителите на ГЕРБ в настоящия мандат на европейския парламент.

„Повишаване на доходите, повишаване на социалните придобивки за българските граждани и ефективното усвояване на европейските средства , повече средства за България в следващия програмен период“, добави Ковачев.

Той подчерта, че страната ни не трябва да спира да следва своя път  и да разрушава това, което е постигнато. „На 26 май с номер 12 в бюлетината трябва да гласуваме и да позволим на нашата родина, да бъде наравно с другите европейски народи“, каза Ковачев.

„Няма нищо по-логично от това точно в Деня на Европа заедно с младите хора  да затвърдим това, че отстояваме ценностите на Европа. Отстояваме нашите принципи и работим за това да бъде България мястото, в което хората ще живеят по-добре , да бъде страната ни по-сигурна и стабилна“, посочи пък Ивелина Василева.

„Ще работим за утвърждаване на националните позиции и защитаване на националните интереси в Европа. България е достоен член на ЕС и го доказа по време на Българското председателство и през целия период на свето членство. Доказа го и с това, че заложи в дневния ред на Европа изключително важни теми, включително и интеграцията на Западните Балкани“, добави тя.

„Европа ни вярва и фактът, че при управление на ГЕРБ нито едно евро не е спирано по линия на европейските фондове е доказателство за това. Всички тези средства отиват в Българската икономика и модернизират населените ни места“, каза председателят на МГЕРБ Георг Георгиев. Той добави, че Европа трябва да сплотява и обединява хората. „Надявам се бъдещето на Европа да е добро, такова, което да отговори на заложения преди няколко десетилетия идеал за мир и стабилност“, посочи Георгиев, който е и зам.-министър на външните работи.

- реклама -