Джоузеф Диксън, Левски

Кандидатът за Левски: много говерене и нищо сериозно

Кандидатът за нов собственик на Левски Джоузеф Диксън даде пресконфренция на „Герена“. Каза много неща, но нищо сериозно и конкретно. И изпи шест бутилки минерална вода.

Диксън не разкри партньорите си, които ще инвестират 250 млн. Не каза и откъде идват парите.

Каза, че иска Станимир Стоилов да е треньор и иска изпълнителният директор Павел Колев да остане.

„Наско Сираков ще остане президент на Левски. Господин Стоилов е нашият първи избор за треньор. Водим преговори с него. Знаем какви са успехите, които те са постигнали заедно. Вярваме, че след тези трудни времена, през които е преминал отборът, трябва да предоставим надежда на феновете“, заяви Диксън.

„Ще инвестираме 250 милиона долара в Левски. Но няма да инвестираме преди да сме станали собственици. Всички инвестиции са обвързани с някакъв риск. Знаем, че земята е държавна собственост, но сме оценили риска, вярваме, че има смисъл в това, което планираме да направим. Не го правим за шега и за забавления“, каза Диксън.

„Ще имаме необходимост от гаранции от държавата и общината, за да задвижим нашите планове. 36 месеца е срокът на инвестицията. Инвестиции в инфраструктурата и клуба. Доколкото разбрах, тук нещата стават по-бързо, отколкото на Запад. В момента, в който станем собственици ще може да направим реалната оценка на финансовото състояние на клуба“, каза още той.

- реклама -