Кандидатът на ИТН за премиер е Пламен Николов

Пламен Николов влезе заедно с председателя на групата на „Има такъв“ народ Тошко Йорданов, Ивайло Вълчев, Филип Станев и Станислав Балабанов в президентството. Преди минута те прекрачиха прага  на „Дондуков“ 2,  за да получат мандата за съставяне на правителство от президента Румен Радев.

Пламен Николов е депутат от ИТН от Шумен. Той е доктор по философия на правото, политиката и икономиката. Учил е и в Австрия и Сан Франциско. Кариерата му обаче е свързана с бизнеса, работил е с големи клиенти като Амазон, Интерспорт, ЕМАГ и др. Оглавява офиса на американска компания за Европа, Азия и Африка, като отговаря за връзките с над 600 клиенти.

ИТН има седем дневен срок, в който да представи пълния състав на кабинета, за да влезе за гласуване в Народното събрание.

Пламен Николов влезе заедно с председателя на групата на

Пламен Николов влезе заедно с председателя на групата на „Има такъв“ народ Тошко Йорданов, Ивайло Вълчев, Филип Станев и Станислав Балабанов в президентството

Президентът Румен Радев връчва проучвателния мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група в 46-ото Народно събрание „Има такъв народ“.

 

Неговото име остана загадка до днес. По-рано през деня за нов министър-председател се спрягаше името на юристът Петър Илиев.

Само ден след изборите на 11 юли, лидерът на партията „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов предложи новият премиер на страната да бъде Николай Василев. Няколко дни по-късно Трифонов обяви, че оттегля номинацията на Николай Василев с аргумент, че „върху него се е изля огромна помия“.

- реклама -