комунизма Тръмп съболезнования

Канадският посланик в писмо до Борисов: Българите да не се притесняват от СЕТА

Българите да не се притесняват от СЕТА

За това призова канадският посланик в писмо до Бойко Борисов, което лидерът на ГЕРБ прочете по време на Кръгла маса по правосъдието.

Чета го, защото някои от колегите продължават да насаждат не само страхове, но и фалшиви новини.

„В контекста на настоящата предизборна кампания в България, сме забелязали голяма доза погрешна информация и незабиране, които циркулират относно СЕТА“, това посочва посланикът на Канада в Румъния, България и Молдова Кевин Хамилтън в писмо до всички политически партии у нас.

„В частност, сме станали свидетели на няколко подвеждащи, неточни и насмешливи коментара от страна на определени кандидати и представители на политически партии относно потенциалното въздействие на СЕТА върху България по отношение на ГМО селскостопанството, хранителните стандарти и безопасност, правата на работната сила и механизмите за разрешаване на диспути“, допълва още посланик Хамилтън. В посмото си той прилага пакет от информация по темите, за да разсее погрешните възприятия на определни политически представители у нас.

„СЕТА поставя нови стандарти за прогресивните търговски договори, които създават нови работни места, дават повече избор на потребителите и защитават, както работодателите, така и заетите“, коментира още Кевин Хамилтън. Той подчертава важността на това българските граждани, както и всички граждани на Европа и Канада да разполагат с фактите за това важно споразумение.

glasove-6

Документите може да намерите тук:

Въздействие на СЕТА в България, ЕС

СЕТА – Култура

СЕТА – Защита на данните

СЕТА – Околна среда

СЕТА – Стандарт на храните

СЕТА – Политика относно ГМО

СЕТА – Здравеопазване

СЕТА – Търговия

СЕТА – Условия на труда

СЕТА – Наука и технологии

СЕТА – Малък и среден бизнес

- реклама -