Оливер Кан

Кан, Замер и Румениге търсят помощ за Германия

Новата работна група на Германския футболен съюз в лицето на Оливер Кан, Матиас Замер и Карл-Хайнц Румениге се събира утре за първи път. Целта ѝ е да намери най-доброто решение на някои проблеми преди Евро 2024. Триото ще се срещне на живо на заседанието. Онлайн към тях ще се присъдинят Руди Фьолер и Оливер Минцлаф. Срещата ще бъде уважена и от президента на ГФС Бернд Нойендорф и вицето му Ханс-Йоаким Вацке. Работната група беше създадена вчера.

„Трябва да обменим мнения и да направим ред, по който ще работим. Трябва да видим и кой е най-добрият начин да решим проблемите, пред които се изправени. Целта е да завъртим болтовете така, че отново да сме успешни“, заяви Румениге. Той беше предшественик на Оливер Кан като шеф на Байерн.

„Важно е Бундеслигата, националният отбор и ГФС да работят заедно. Трябва да бъдем лоялни един към друг за доброто на футбола в Германия“, каза още Румениге.

Първата цел на работната група е да определи наследник на Оливер Бирхоф и да раздели задълженията му. Бирхоф напусна ГФС след 18 години работа след ранното отпадане от Мондиал 2022.

- реклама -