камион, телата, загинали, катастрофа, АМ "Струма"
снимка: "24 часа"

Камионът за телата на загиналите на АМ „Струма“ се заклещи пред моргата (ВИДЕО)

Днес ще бъдат транспортирани телата на загиналите при кошмарната катастрофа на АМ „Струма“ от миналия вторник. Пристигна и камионът, който трябва да откара останките в родината им в Северна Македония. И пред моргата в София обаче се стигна до проблем – превозното средство се заклещи на входа, тъй като се оказа по-високо от отвора за гаража.

ВИДЕО МОЖЕ ДА ГЛЕДАТЕ ТУК

Повече от час служителите на реда и шофьорът се чудеха как да се справят със ситуацията. На място пристигнаха и представители на властите в Скопие. Накрая все пак решение бе намерено, като гумите на камиона бяха спаднати леко, така че машината да успее да се измъкне от капана.

Камионът ще транспортира телата до аеропорта, където ковчезите да бъдат качени на военен самолет и пренесени до Северна Македония.

Вчера с постановление на наблюдаващия прокурор тленните останки на жертвите бяха освободени и предоставени на представители на правителството на Република Северна Македония за транспортиране и предаване на близките им, съобщи по-рано днес директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

Българското правителство съдейства за транспортирането, като за целта е предоставен военен самолет.

- реклама -