Камион удари патрулка на магистрала „Хемус“

Камион удари полицейски патрулен автомобил на автомагистрала „Хемус“. Инцидентът е станал в района на аутобана край Нови пазар, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен, предаде репортер на DarikNews.bg в района.

При инцидента няма пострадали. Произшествието се размина само с материални щети.

Служителите на реда се отзовали на сигнал за катастрофа.

Докато патрул от районното управление в Нови пазар отработвал леко пътнотранспортно произшествие между две коли, водачът на приближаващ се тежкотоварен автомобил не видял, че има препятствия на пътя, реагирал късно, не можал да спре навреме и ударил в задната част полицейската кола.

Тестът за алкохол на водача на камиона е отрицателен, посочват още от полицията.

Движението по автомагистрала „Хемус“ при 366-ия километър в района на Енево е временно ограничено в двете посоки заради катастрофата, съобщиха от пресцентъра на Агенцията „Пътна инфраструктура“.

Осигурен е обходен маршрут през пътен възел „Невша“ до път I-2 и пътен възел „Каспичан“ и АМ „Хемус“ в посока София и обратно, в посока Варна. Трафикът се регулира от „Пътна полиция“.

Един човек е загинал, а 25 са пострадали при станалите 17 тежки катастрофи през денонощието, съобщиха по-рано днес от МВР. В София са станали 16 леки и едно тежко пътнотранспортно произшествие, ранен е един човек.

- реклама -