Камил Глик (в бяло) в сблъсък с Адмир Мехмеди
Камил Глик (отгоре) ще играе за Монако през следващия сезон

Камил Глик подписа с Монако

Камил Глик вече официално е играч на Монако. Защитникът сам обяви, че отива да играе в клуба от Ривиерата, след като премина медицински прегледи и подписа договора си с червените. През последните пет сезона 28-годишният национал на Полша бе футболист на Торино. Договорът на Глик с монегаските е до лятото на 2020-а година.

„Много съм горд и доволен да подпиша с Монако – страхотен клуб във френската лига. Той ще ми позволи да направя крачката към следващото ниво в моята кариера. Ще дам всичко, което мога, да помогна на отбора да постигна своите цели”, каза Глик.

Глик струва 12 милиона евро

Според Скай Италия, клубът от княжеството ще плати 12 милиона евро на Торино за бранителя. Сумата обаче може да нарасне още в зависимост от представянето на Монако и самият Глик в следващите сезони. Заплатата на полския национал ще е около два милиона евро на година.

Торо си върна младежки национал

Торино вече има готов заместник на Глик – младежкият национал Антонио Барека. Той изкара миналия сезон под наем в Каляри и помогна на сардинците да спечелят промоция за Серия А. Барека игра в 15 мача и асистира за три гола. Каляри можеше да го купи срещу 1,2 милиона евро, но Торино си прибра юношата обратно като плати 1,5 милиона евро на клуба от Сардиния.

- реклама -