Зеедорф, Камерун

Камерун уволни Зеедорф и Клуйверт

Камерун уволни селекционера на националния отбор Кларънс Зеедорф. Раздялата стана факт, след като тимът не успя да защити Купата на африканските нации. Заедно със Зеедорф си тръгва и асистентът му Патрик Клуйверт.

Договорът на Зеедорф с Камерун бе за още три години

Бившият национал на Кралство Нидерландия бе начело на неукротимите лъвове от август 2018-а. Тогава той подписа договор за 4 години с федерацията. Целта пред Зеедорф и Клуйверт бе да защитят трофея. Турнирът първоначално трябваше да бъде в Камерун, но бе даден на Египет. Освен това дуото от Ниската земя трябваше да класира тима за изданието на турнира през 2021-а и за Мондиал 2020.

Камерун отпадна още на осминафинал след загуба с 2:3 от Нигерия. Тогава спортният министър на страната заяви, че Зеедорф трябва да си тръгне. Бившият играч на Реал Мадрид и Милан обаче заяви, че ще бъде щастлив да продължи начело и че е видял обещаващи знаци от състава си.

Любопитни точки в контрактите

„В договорите и на двамата има клаузи, които позволяват те да бъдат прекратени предсрочно. Федерацията ги активира“, се казва в официалното съобщение.

Освен това в контрактите имаше точка, че те трябва да живеят в страната. Другата клауза постановяваше, че Зеедорф и Клуйверт трябва да помагат на всички национални отбори.

- реклама -