Това е жената, убила брата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун

В местната пресата се появи информация, че жената, която може да е съпричастна към убийството на брата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, е била заснета от камера за наблюдение.

1487143873-asddas3При увеличаване на изображението отчетливо се вижда жена на средна възраст, с азиатска външност, облечена в бял пуловер и къса синя на цвят пола, на рамото ѝ има малка дамска чантичка.

Смята се че жената от записа е имала и съучастничка. Двете са най-вероятно виетнамски шпсионки, твърдят местните медии като се позовават на източници от разследването.

Според друга версия двете жени, за които се предполага, че са от Северна Корея. Тази версия не може да се изключва, защото между Северна Корея и Малайзия действа безвизов режим.

По данни на специалните служби, предполагаемите убийци на Ким Чон Нам с избягали от летището с такси, но все още не са успели да напуснат Малайзия.

Междувременно стана ясно, че тялото на по-големия брат на Ким Чен Ун е доставено в централната болница на Куала Лумпур. Предстои лекарите да извършат аутопсия и да установят точната причина за кончината му.

33_mainЮжнокорейски високоговорители по границата предават новината за смъртта на Ким Чен Нам

Южнокорейските военни използват високоговорители, разположени по границата с КНДР, за да информират севернокорейците за смъртта на Ким Чен Нам – брата на лидера на комунистическата държава, съобщиха от армейското командване на Република Корея.

 „Тези съобщения ще помогнат на северняците да осъзнаят цялата жестокост на правителството на Ким Чен Ун, който екзекутира собствения си чичо и уби по-големия си брат”.

Високоговорителите в демилитаризираната зона са част от пропагандната война между Юга и Севера. При хубаво и тихо време звукът се носи на разстояние до 20 км., а обикновено се чува на разстояние до 7 км.

Органите на реда в Малайзия потвърдиха за смъртта на Ким Чен Нам.

283741„Той е бил на втори терминал и е чакал полет за Макао в 10 ч. местно време. Пътникът потърсил помощ от наземния персонал с оплакване от силен световъртеж и разказал, че неизвестно лице плиснало в лицето му течност и се скрило”, каза помощник-началникът на полицията на щата Селангор Фадзил Ахмат.

В понеделник шефът на южнокорейското разузнаване информирал депутатите в Сеул, че през 2012 година Ким Чен Нам изпратил писмо с молба да бъде пощаден животът му, след неуспешно покушение. В него пишело: „Моля, пощадете моя живот и този на семейството ми”.

Откакто се опита да влезе в Япония с фалшив паспорт през 2001 година, за да посети Дисниленд, Ким живееше в изгнание, основно в Макао. Бившата съпруга на Ким и синът му живеят в Пекин, а настоящата жена на убития и двете му деца са в Макао.

45-годишният Ким е пристигнал в Малайзия на 6 февруари, седмица преди смъртта си.


- реклама -