ДЕйвид Камерън

Камерън предупреждава: Брекзит е огромен риск за икономиката ни

„Преди всичко, (изборът) се отнася за нашата икономика. Тя ще бъде по-силна, ако останем и по-слаба, ако излезем. Това е голям огромен риск за Великобритания, за британските семейства, за британските работни места. И е непоправим. Няма да има връщане назад”, заяви премиерът в емоционално изказване на Даунинг стрийт 10.

David CameronПоследните социологически проучвания показват намаляваща  разлика в нагласите на избирателите. Проучване на Оу Ар Би за вестник „Дейли телеграф“ показа, че 53 на сто се обявяват в подкрепа на европейското членство на страната, което е с 5 на сто повече от миналата седмица. Подкрепата за напускането на ЕС е спаднала с 3 на сто през този месец показваха преимущество на искащите  „брекзит”, но от началото на седмицата прогнозите вече сочат обръщане на посоката и слабо надделяване на предпочитащите оставане в ЕС.

Онлайн проучване на института ЮГов, публикувано в „Таймс“, дава преднина от 2 процента на привържениците на Брекзит. 41 на сто от участниците в допитването ще гласуват за излизане на Великобритания от ЕС, а 39 процента – против.

Това означава, че резултатите от референдума са несигурни, смята Линтън Кросби, експерт по политическа стратегия, съветвал Консервативната партия на последните национални избори през 2015 година. Все повече се налага мнението, че крайното решение ще зависи от „колебаещите“ се избиратели.

Интересен факт е, че подкрепата за запазване на членството на Великобритания в ЕС се е засилила след убийството на лейбъристката депутатка Джо Кокс, съобщава Ройтерс.

 

„Дейли телеграф“ се присъедини към британските вестници „Сън„, „Сънди телеграф“ и „Сънди таймс“, като подкрепи кампанията за излизане на страната от Европейския съюз.The Telegraph

Редакционната статия на броя е озаглавена „Гласувайте за напускане на ЕС, за да се възползвате от един свят, изпълнен с възможности“.

- реклама -