Камерън

Камерън остава премиер независимо от резултата на референдума

Министър-председателят на Великобритания Дейвид Камерън увери, че ще запази поста си при всеки възможен резултат от референдума за по-нататъшното членство на Великобритания в ЕС. Готов е при необходимост да води преговори за прекъсването на настоящите отношения между Лондон и Брюксел.

„Ще продължа работата си. Имам ясен мандат от британския народ като министър-председател в правителство на консерватори да проведа референдума“, отбеляза Камерън.

Той даде да се разбере, че формулираният в избирателните бюлетини въпрос „Нужно ли е на Великобритания да остане член на Европейския съюз или да го напусне?“ трябва да се разбира буквално и да не се разпростира върху личности.

„Важно е индивидуалните кариери на индивидуалните политици да не бъдат засегнати от въпроса. Това не е присъда по отношение на мен, какъвто и да е изходът от референдума, макар и да ме касае силно“, добави той.

Министър-председателят изрази убеждение, че именно той и никой друг , няма да се справи по-добре с функциите на главен преговарящ с ЕС по определянето на по-нататъшния формат за излизане на страната от Съюза, ако волята на избирателите го застави са води подобни преговори.

- реклама -