КСБ, лъжа, Ивайло Мирчев, ДБ
снимка: КСБ

Камарата на строителите в България уличи в лъжа Ивайло Мирчев от ДБ

От Камарата на строителите в България уличиха в лъжа Ивайло Мирчев от „Демократична България“. Според браншовата организация той я е въвлякъл в „политическо говорене“, от което те красноречиво се разграничиха. Според КСБ Мирчев е разпространил невярна информация по отношение на една от темите на съвместерн разговор между тях.

Ето какво се казва в позицията на КСБ:

„Камарата на строителите в България категорично определя като неверни публикации, в които кандидат-депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев е цитиран да казва: „Имах среща с Камарата на строителите и основният им проблем е, че в строителството подкупите стигат до 30 и 50% от обществената поръчка.“

Вчера се проведе среща между КСБ и г-н Мирчев като представител на „Демократична България“, на която подобен въпрос не е дискутиран. Тя беше в рамките на инициираните от Камарата разговори с политическите формации, които според социолозите ще влязат в 47-ото Народно събрание.

На тях браншовата организация представя проблеми, за чието преодоляване е необходимо управленско и законодателно решение. След срещата с ДБ, както и след всички други, проведени досега, от КСБ беше пуснато прессъобщение, което е публикувано и на сайта на „Демократична България“.

Възразяваме името на КСБ да бъде въвличано в политическо говорене. Като браншова организация на строителите ние представляваме хиляди изрядни компании и не желаем да ставаме част от предизборната кампания на нито една партия.“

- реклама -