Камала Харис

Камала Харис: Може да съм първата жена на този пост, но няма да съм последната

В първото си публично изявление, след като бе съобщено, че е набрал над необходимия брой електорални гласове, Джо Байдън представи пред свои поддръжници в Уилмингтън, щата Делавър, своята подгласничка Камала Харис.

Харис ще бъде първата жена, първата чернокожа американка и първата американка с индийски корени, която ще бъде вицепрезидент на САЩ, отбелязаха агенциите.

В предварително подготвена реч тя заяви, че Байдън е имал „смелостта да разруши една от най-значимите бариери“ в страната и да подбере жена за кандидат-вицепрезидент.

Харис окачестви изборната победа като „възвестяване на нов ден за Америка“ и каза, че избирателите са отправили ясно послание с надежда за „единство, благоприличие, наука и също истина“. Избраната за вицепрезидент похвали бъдещия си шеф като „изцелител“, „обединител“, „преминал изпитания“ и „стабилен“.

В речта си 56-годишната Харис, която е сенатор от Калифорния, отчете заслугите на жените и особено на чернокожите жени. „Тази вечер аз си мисля за тяхната борба, тяхната решимост и силата на тяхното прозрение“, каза тя, облечена в бял костюм в чест на активистките за избирателни права на жените. „Аз може да съм първата жена на този пост; аз няма да съм последната“, предрече Камала Харис.

- реклама -