Калоян Паргов: Бих подкрепил Мая Манолова за кмет на София

„Ако структурите издигнат омбудсмана Мая Манолова за кмет, аз бих я подкрепил.“ Това заяви пред Нова ТВ председателят на Градския съвет на БСП – София Калоян Паргов. Г-жа Манолова се доказа като гласа на народа. Няма да е лошо да стане и гласът на софиянци, каза Паргов. И уточни, че все още не е имало такъв разговор с нея.

„Търсим кандидатура, която е извън рамките на БСП, защото тук вече 30 г. губим. Видяхме, че моделът Радев се получи“, заяви Паргов.
Вчера БСП стартира кампанията в София. Паргов еточни, че когато види имената, ще разговаря с всички номинирани. „Включително и със себе си ще трябва да разговарям“, пошегува се Паргов.
„Г-жа Нинова с тази нейна оставка хвърли БСП  в хаос и сега се чудим какво да правим на 16 юли. 
Тя някак драматизира с тази ситуация. Тя сама обяви награда за главата си и отвори кутията на Пандора. Това, което аз съм и казал в личен разговор е да не подава оставка. Кому е нужно това? Хората ми казаха „Кажете й – Инат врат чупи“, каза още Паргов.

Според Паргов БСП трябва да извлече позитивите и да обърне слабите неща в триумф. Той уточни, че никой няма да подкрепи една партия, в която се карат помежду си.

„Ако Елена Йончева също е предпочитана от организациите, ще го обсъдя с нея да видя каква е нейната мотивация, но тя вече е в ново амплоа. С местните избори се справяме в рамките на субсидията. Обикновено в София те минават с не повече от 250-300 хил. Това са официални отчети пред Сметната палата“, отчете Паргов.

- реклама -