Калоян Методиев

Калоян Методиев: Явно засегнах егото на Радев като си подадох оставката

„Имахме разговор с президента, на който той ми каза, че не можем да продължаваме така и аз реших да си подам оставката.“ Това заяни пред БТВ бившият началник на кабинета на Румен Радев Калоян Методиев.

„Явно съм засегнал егото му с подаването на оставката, но това са фактите и с това се надявам въпросът да се изчисти, защото се чуха всякакви спекулации по темата“, каза още той.

И сподели, че конкретният повод е било празненство на Боровец, на което е присъствал, за да отбележа преизбирането на Нинова като председател на БСП. „Самата тя ме покани на това тържество и аз без грам колебание приех поканата, тъй като съм пълнолетен човек и нося отговорност за постъпките си.“, каза Методиев.

,,Не съм му споменавал на президента, че имам покана от Нинова. Поканен съм в лично качество, не е имало етикет или табелки, беше частно празненство, а не партийно мероприятие. Там имаше различни хора. Не е било публично мероприятието, не е било анонсирано. Беше едно нормално тържество, което се прави във всеки един дом – в ресторант на маса… съвсем нормално беше“, допълни Методиев.

„Между Боровец и Правец избирам Боровец. Командният стил ми е чужд“, категоричен беше той.

„С президента имахме разминавания по някои теми като конституционните промени, по кадровата политика, защото искам млади и модерни хора, по начина по говоренето, защото един политик трябва да дава надежда. Ето, днешното обръщение към нацията трябваше да отеква, за да има резултат. По отношение на конституционните промени няма как Радев да работи по нова конституция без участието на партиите, защото ние сме парламентарна република“, подчерта Методиев.

- реклама -