Калоян Методиев, Радев, БСП, Нинова, ГЕРБ

Калоян Методиев: Свикването на парламента преди Разпети петък е с цел разединение

Калоян Методиев, Фейсбук:

„Свикването на парламента, консултациите за правителство и връчването на мандати през последните години се прави от президента под индиго.

Юли 2022 – партиите имаха нужда от време, но президентът не им го даде и забърза процедурите, за да се стигне до служебен кабинет.

Октомври-Декември 2022 – партиите нямаха нужда от време, но президентът разтегна рекордно всички конституционни срокове и процедури, за да може служебният кабинет да продължи да „работи“.

Април 2023 – партиите имат нужда от време, но президентът отново не им го даде. Свика Народното събрание два дни преди Разпети петък в ситуация, която изисква търпение и успокояване.

Пореден удар върху политическата система и обществото. Хората ходят да гласуват за 5-ти път ( 2.7 милиона души), а държавният им глава се гаври с тях чрез процедури и конституционни номера. От едно пусто суеверие този път можеше да прояви човещина.

Винаги всичко се прави наобратно. Винаги всичко е подчинено на идеята да няма стабилност. Винаги всичко се прави с цел разединение. Винаги всичко се прави от алчност за власт. Винаги, за да няма консенсус. Ако някой не го разбира, значи има проблем с фактите.“

- реклама -