Калина Сакскобургготска е осъдена условно за шофиране след алкохол

Калина Сакскобургготска е осъдена условно за шофиране след алкохол. Дъщерята на бившия премиер Симеон Сакскобургготски беше призната за виновна за шофиране след употреба на алкохол. Районният съд в Самоков ѝ постанови 8-месечна условна присъда, както и глоба от 200 лева, съобщи БТА.

Тя трябва да заплати и 17 953 лева, колкото струва автомобилът, който е шофирала.

Ако тя беше собственик на колата, тя трябваше да бъде конфискувана. Решението на съда в Самоков не е окончателно и може да се атакува пред окръжната инстанция.

Калина Сакскобургготска присъстваше на днешното заседание, но напусна залата, заедно със съпруга си Китин Муньос, като съдът отбеляза, че това е станало поради здравословни причини.

Дъщерята на бившия премиер и наследник на българските царе Симеон Сакскобургготски

беше засечена зад волана след употреба на алкохол на 19 август м.г. след лека катастрофа без жертви. Районната прокуратура в Самоков заведе бързо производство по случая. Сакскобургготска е шофирала в района на хотел „Мура“ в „Боровец“, съобщи тогава обвинението.

Първоначално МВР съобщи, че Калина е била придружена от полицаи да даде кръвна пробата. После обаче прокуратурата обяви, че тя е отказала да даде кръвна проба, а дрегерът ѝ е отчел 1,5 промила и това е резултатът, с който Сакскобургготска ще бъде предадена на съд.

Инцидентът с Калина стана след последните промени в НК,

свързани с конфискацията на автомобили, шофирани след употреба на алкохол. Затова и автомобилът „Сузуки“, шофиран от Сакскобургготска, беше иззет с протокол за доброволно предаване.

„При паркиране е ударила колата, виждате. Може да е изпила една чаша вино, но това не е пиене на алкохол. Това е нищо. Инцидентът е малък. Превръща се в голям проблем, защото е княгиня Калина“, коментира след случката съпругът ѝ Китин Муньос. Първо версията беше, че е била разстроена, защото едно от кучетата ѝ избягало. После в историята се появи и изчезнал папагал. „От доста малко стана нещо огромно. Но това са други причини. Най-накрая живеем в правова държава. Всеки е еднакъв пред закона. Това е много важно. Никой от тези, които сочат с пръст, обвиняват или злорадстват, не бива да го забравя. Като родител винаги боли. Да се надяваме, че нещата ще приключат“, коментира тогава и Симеон Сакскобургготски.

- реклама -