SMS станал причина за убийството на Калина

Калина е убита в жилището си на 15 януари. Това стана ясно на съвместна пресконференция на МВР и Прокуратурата. Има достатъчно доказателства, че Васил е извършил убийството. От болницата той е отведен в следствения арест. Задъжан е за 72 часа, ще му бъде поискана постоянен арест.

Калина и Васил са се познавали от скоро, почти веднага са заживели заедно в нейния апартамент.

СМС станал причина за избилка на ревност

В деня на убийството Калина поличула смс, който Васил пожелал да види, но младата жена му отказала.

От разпити на свидетели става ясно, че през последните дни е имало недоразумения между двамата и вероятно Калина е искала да прекратят отношенията си. Вчера той се е свързал с баща си. От текстови съобщения е станало ясно, че Калина е убита, а Васил съобщил, че ще опита да се самоубие. Казал на баща си, че си е прерязал вените.

При влизането на служителите в апартамента, жертвата е намера на дивана в хола гола, дрехите й били разхвърлени. В жилището са открити празни бутилки от алкохол. Васил е бил в съседната стая, гол до кръста. Експертиза показва, че Калина е починала от задушаване.

Разследващите са установили, че Васил е направил опит за самоубийство през 2015 г. Повод – раздяла с тогавашната му приятелка. След опита за самоубийство е имал срещи с психолози. Това се е случило извън пределите на България.

Според фейсбукстраницата му той е „обвързан“ с Калина от 3 месеца. От толкова двамата живеели и на семейни начала в жилището, в което е извършено престъплението.

Калина и Васил са любители на зимните спортове. Посрещнали са заедно Нова година на ски-курорт.

Момичето е завършило е Висше училище по застрахова и финанси, работела е като счетоводител. А Васил – в столично заведение.

- реклама -