Калин Каменов: В протестите няма послания

Протести без послания – така ги определи кметът на Враца Калин Каменов, който бе събеседник в „Тази сутрин“ по bTV.

„Хората, които протестират, имат своите мотиви, но още по-хубаво би било да имат конкретни послания какво ще се случи, след като евентуално се случи оставката.

Много съм притеснен, че при една евентуална оставка има реална опасност да блокира и работата на общините и работата на държавната администрация, което би било проблем за всички жители в цялата страна“, коментира Каменов.

Той не изключи и сценария, в който след подадена оставка ще последват протести от привърженици на правителството, дали гласа си за настоящия кабинет.

По думите му протестиращите ще имат 4 или 5 процента и няма как да сформират
правителство и да управляват.

„Изходът е да бъдем малко по-толерантни и мислещи за утрешния ден и за това, което предстои“, каза още Каменов, като добави, че се очаква втора вълна на коронавируса, която ще създаде допълнителни трудности, а това от своя страна щяло да се отрази пагубно и на потенциалните инвеститори, изискващи спокойствие.

Кметът категорично отрече събралите се хора при посещението на министърпредседателя да са били организирани. Малко след визитата от сайта на местна телевизия беше свален репортаж, в който се казва точно това – че възторжените викове на събралото се множество, са на хора от местните структури на ГЕРБ, както и от предприятия, чиито ръководства се свързват с властта.

Самият Каменов в едно от видеата, качени от премиера, на въпрос дали това са протестиращи, отговаря – „не, подкрепящи са“.

„Попитан как е разбрал отдалеч, че събралите са хора са поддръжници, Каменов отговори: Когато дойде премиерът хората се радваха, че във Враца радваха се че се отпускат средства за Враца.

- реклама -