Калфин: Плевнелиев губи време с консултациите

Росен Плевнелиев не иска да назначава служебно правителство и губи време с консултации, които могат да се случат за един ден. Това заяви за „Дарик“ зам.-председателят на ПП АБВ Ивайло Калфин.

По думите му обаче президентът не бърза, защото не иска да приключи мандата си по този начин, като в същото време този парламент е изцяло изчерпан.

Според Калфин колкото по-бързо се мине през избори, толкова по-стабилно правителство ще имаме. АБВ не би съставила правителство и не би подкрепила друг, който да състави.

Трябва да се мине през избори, за да се създаде една стабилна коалиция, която да има перспективи да управлява“, допълни той.

Зам.-председателят на АБВ коментира, че за всички е ясно, че ентусиазмът на ПФ да се опитва да създава правителство е обречен.

„Най-важният въпрос е отговорността“

„В момента кой носи отговорността ако нещо се случи? Правителството в оставка, парламентът, който не може да подкрепи едно правителство, президентът, който не може да назначи служебно правителство и следващият президент, когото го карат сега да се ангажира с правителство, това е абсурдно“, каза още Ивайло Калфин.

- реклама -