Калфин

Калфин на среща с лидера на ДПС. Него или Маргарита Попова ще подкрепи движението за президент ?

Изненадваща ли е коалицията?

Кандидатът за президент на АБВ Ивайло Калфин и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се срещнаха този следобед. Двамата са обсъдили възможностите за взаимодействие между двете партии на предстоящите президентски избори.

По-рано днес ДПС се регистрира в ЦИК за вота, като обявиха, че все още не се решили дали ще подкрепят някой кандидат или ще издигнат собствен такъв.

Според мнозина срещата не е изненадваща, тъй като лидера на АБВ Георги Първанов поддържа традиционно добри отношения с движението. На времето той дори бе упрекван, че е избран именно благодарение на гласовете на ДПС.

Инциативата е била на Калфин. „На срещата бяха обсъдени и различните възможни варианти и конфигурации за първи и втори тур на президентските избори, включително и явяването на ДПС със самостоятелна кандидатура“, подчертаха от Движението.

Интригата с Маргарита Попова

По-рано днес се появиха слухове, че е възможно ДСП да издигнат за държавен глава сегашния вицепрезидент Маргарита Попова.

Запитана дали вече е получила конкретно предложение от партията на Доган, Попова заяви, че за сега няма планове да участва в изборите.  „Нямам такива планове, но няма да се откажа за разлика от нито един глас на български гражданин, който е в защита на президентската институция, който я подкрепя, прави я силна, стабилна и надеждна. От мен такива неща няма да чуете“, каза настоящият вицепрезидент, цитирана от Дарик.

- реклама -