Калфин: България не трябва да подписва ТТИП без анализ за влиянието му върху родния пазар

България не трябва да подписва ТТИП преди да бъде направен сериозен анализ за въздействието му върху българския пазар. Това коментира пред граждани в Карнобат кандидатът за президент на Коалиция „КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ“ Ивайло Калфин.

По думите му, във вида, в който съществува споразумението в момента, то ще се отрази пряко на живота на всички в България.

„Българското правителство не трябва да подписва ТТИП, преди сериозен анализ за въздействието му – както върху пазара, така и върху качеството на живота и храната на българите. Благодарение на това споразумение, американският пазар ще залее българския, а ние на дали ще имаме възможността да залеем техния с наша продукция. Категорично, подписването на това споразумение трябва да стане само след анализ на ефективността и при равни условия за партниращите страни“.

Според Калфин българското правителство трябва да поиска отлагане на подписването на това споразумение през октомври и преразглеждането му. „Тук отново става въпрос за поставяне на националния интерес над всичко. И тук отново идваме до ролята и на държавния глава“, коментира още Ивайло Калфин.

Калфин е категоричен, че сервилното поведение не допринася за авторитета на държавата ни.

„Колкото повече се кланяме на САЩ, толкова по-малко ни обръщат внимание. Не е имало посещение на високо равнище. Същото е и с регионалната политика. Сега не ни обръщат внимание, имат и подигравателно отношение“.

glasove-6

- реклама -