Боряна Калейн
Снимка: Анна Недкова, БФХГ

Боряна Калейн остана четвърта и в многобоя

Боряна Калейн зае четвърто място в многобоя на световното първенство по художествена гимнастика. Другата българка в Китакюшу – Татяна Воложанина – се нареди на седмо място. За Воложанина това беше дебют на световно първенство. Калейн зае четвърто място и в Баку преди две години. Освен това българката взе три четвърти места и на отделните уреди – на обръч, на топка и на бухалки.

Днес Боряна Калейн събра 102.450 точки. Тя допусна грешка в съчетанието с бухалки и получи 25.850 точки. На лента Калейн записа 22.500. За съчетанието си с топка тя получи 27.700, а на обръч – 26.400.

Воложанина не допусна грешки в съчетанията си и завърши на седмо място с 96.600. Тя получи 24.700 на топка, 24.600 на обръч, 25.200 на бухалки и 22.100 на лента.

Татяна Воложанина
Снимка: Анна Недкова, БФХГ

Шампионка отново стана Дина Аверина, като рускинята спечели титлата за рекорден четвърти път. Така тя изпревари Мария Гигова и Мария Петрова, както и сънародничките си Евгения Канаева и Яна Кудрявцева. Всички те имат по три титли в многобоя. Дина Аверина взе общо пет златни медала в Япония. В кариерата си тя има 18 златни отличия от световни първенства, с което подобри рекорда на Канаева от 17.

Втора в многобоя завърши Алина Харнаско (Беларус). На трето място се нареди Арина Аверина.

- реклама -