закуска

Какво закусват хората по света

От сладкиши във Франция до разточително събитие, каквато е корейската закуска, храната варира много в света. Това пише с свое изследване The Independent. Закуската е най-важното хранене за деня, което ни поддържа здрави и в кондиция. Разбирането за първото хранене за деня обаче е различно в различните географски области на Земята.

От хапка на крак с бързо кафе до разточително събитие с много блюда

В европейските държави като Испания, Франция и Италия, защо не и в България първото хранене е набързо направена филийка с нещо и силно кафе. В сщото време в Корея разликата между закуската и вечерята е почти минимална – там ще ви поднесат значително количество купички, пълни с всевъзможни деликатеси.

Бърза кулинарна разходка по света

Китай: Традиционната закуска зависи от региона на тази голяма държава, но комбинацията от пържени тестени пръчици („you tiao“) и топло соево мляко е любима на милиони. Dim sum или малките порции с най-различна храна, поднесена в миниятюрни купички и топла супа също са популярно начало на деня.

Китай закускаАвстралия закуска

Австралия: Австралийците обичат толкова много Vegemite (национална паста, направена от закваска с много зеленчуци и подправки), че си я ядат всеки ден, обикновено намазана на филийка. Те също обичат плодове, а понякога преминават директно към английската закуска.

 

 

 

 

Бразилия: Силно кафе и мляко правят компания на чиния с шунка, сирене и хляб. Feijoada – плътна супа от черен боб и различни меса също се сервиват за закуска.

Бразилска закуска

Колумбия: Закуската в Колумбия гравитира около arepa – плътен, леко сладък царевичен кейк, сервирани с масло или гарнирани с яйца, месо или сладко.

Колумбия закуска

Куба: Типичната сутрешна храна е tostada (изпечен маслен хляб), който се сервира с или потапя в cafe con leche.

Куба закуска

Англия: Това го знаете – свръх засищащата закуска на острова включва яйца, наденички, бекон, боб, гъби и печен домат.

Английска закуска

Франция: Кафе с багета или кроасан. Както и кубинците, французите често си топят маслените хлебчета в кафето.

френска закуска

Германия: Германците наблягат на асортимент от пресен хляб или бретцели, студени меса, месни сирена, масло и сладко.

Германска закуска

Индия: Закуската в Индия също варира в различните райони, но често ще ви сервират поднос пълен с лютеници, сладка и хляб от най-различен вид.

Индийска закуска

 

 

 

 

 

 

Италия: Естествено капучино, и малка козуначена кифличка със сладко или шоколад.

Италианска закуска

Мексико: Първото ядене за деня е здравословно като chilaquiles (на снимката). Сладки роладники и кафе е по-леката версия на мексиканската закуска.

закуска Мексико

 

 

 

 

Япония: Традиционната закуска включва супа, бял ориз на пара, зеленчуци на туршия и протеини като риба и Японски омлет.

Японска закуска

Русия: Пържените банички са силно застъпени в Русия. Сиренки, блини с кефир, пирожки с най-разнообразни пълнежи, или овесена или брашнеРуска закускана каша.

 

Турция: Закуската в южната ни съседка включва хляб, сирене, масло, маслини, яйца, домати, краставици, сладно, мед и каймак. Често към този асортимент се прибавя и sucuk – люта наденичка и,разбира се, турски чай.

Туска закуска

Испания: Pan con tomate или иначе казано тост, намазан с доматена паста. Може да бъде добавен хамон.

Испанска закуска

Южна Африка: Топла каша, често приготвена с царевица и наречена „putu pap,“ е най-често сервираната за закуска храна.

Южна Африка закуска

Корея: Както казахме, корейската закуска твърде много прилича на корейската вечеря. Има оризова супа, въздесъщото кимичи (кисело зеле с много подправки), някакъв вид риба и всичко, което е останало от вечерята предишната вечер.

Корейска закуска

Ямайка: Ackee – това е вид плод, който изглежда като разбъркани яйца, след като е приготвено. Това е любимото ядене сутрин на ямайците. Може да бъде сервирано с пържени баннани, солена риба и пресни плодове.

Ямайка закуска

Швеция: Отворен сандвич с риба, сирене, майонеза и зеленчуци като краставица и домат.

Шведска закуска

САЩ: И тук има много вариации по темата. Заложете на яйца, картофи, бекон или наденички и няма да сбъркате. Корн флейкс с мляко или без, палачинки, също са част от много популярната закуска в щатите.

Американска закуска

А вие какво закусвате?

- реклама -