Какво ще ни донесе 2023-а – Годината на черния воден заек

2023-а година ще е годината на Черния воден заек според китайския календар.

За нас може да звучи непонятно, но за китайците смяната на годината и на животното, на което тя съответства, е от изключителна важност.

Новата година не е просто дата в календара, а истинска промяна в живота и в енергията, която ще влияе сериозно на късмета и съдбата ни през следващите 12 месеца.

Китай има сложна и прецизна схема, по която се редуват животните.

Заедно с това се редуват и пет земни елемента – вода, огън, желязо, дърво и земя.

Петте елемента си взаимодействат по уникален начин с природата и с природните явления, а оттам променят и житейската енергия на всеки.

И за да е още по-трудно, в китайския зодиак всяко животно си има и късметлийски цветове, които също се редуват през годините.

Така вече преминахме през годината на Черния воден тигър (защото сме в цикъла на елемента „вода“) и посрещаме годината на Черния воден заек.

В китайската култура заекът не е символ на страхливост, а именно обратното – на самоотверженост и смелост. Легендата разказва за император, който се преобразил на просяк и тръгнал през Поднебесната си империя, за да види как живеят хората.

Когато императорът огладнял, заекът сам скочил в огъня, за да го нахрани. В крайна сметка заекът бил спасен, а императорът се преобразил отново и наградил смелото животно.

Според китайския зодиак заекът носи щастие, късмет и добри партньорства.

Онези, които са зодия Заек (1975, 1987, 1999, 2011 г.) и нямат половинка в живота, най-вероятно ще я срещнат именно през идните месеци.

Зайците са и символ на търпение, чар и обаяние.

Те може и да са дребни животни, но всички са запленени от чара им и затова се смята, че са на късмет.

Водният елемент на идната година пък ще доведе със себе си плодородие и засилена фертилност. Той носи и успехи в дипломацията и в човешките права.

Така например през 1963 г., отново Година на заека, коренното население на Австралия получава правото да гласува, 250 хил. човека в САЩ протестират за правата на работниците, а Мартин Лутър Кинг изнася своята легендарна реч.

В Годината на черния воден заек се предполага, че егото и егоцентризма ще бъдат оставени на заден план за сметка на диалогичността, а това отваря пред всеки много нови възможности за напредък.

Цветовете, които ще носят късмет през годината, са небесносиньо, огнено червено, императорско жълто и ябълково зелено.

Нюансите, които съответстват на водата – синьо и зелено – ще са най-мощни. Щастливи числа ще са 3, 4 и 9.

Тази Нова година китайците ще посрещнат с особено внимание към чистотата в домовете си, защото водата се асоциира с чистота и пречистване.

Нека не забравяме, че Годината на черния воден заек ще дойде заедно с китайската лунарна нова година – на 21 януари.

В тези идни 12 месеца онези, които са зодия заек, ще се разбират най-добре със зодиите плъх, куче, овца и маймуна.

 

- реклама -