Какво се случва с някогашния Даниел от „Такси“? Една история с неочакван край

Главното действащо лице в поредицата на Люк Бесон „Такси“ – Даниел получи първия си руски документ.

Актьорът Сами Насери пребивава в Русия доста дълго и нееднократно се обяснява в любов на Русия. В крайна сметка любимецът „таксиджия“ с екстремни умения в шофирането се сдоби с документ от федерацията… Става дума за паспорта «Золотого кольца», който не му дава гражданство, а само намаление при посещение в градовете от Златния пръстен.

Понастоящем артистът от алжирски произход снима гангстерски филм в Русия. Режисьор на лентата е брат му Биби Насери, а Сами играе главната роля.

„Тук ми е много добре и не бързам да се върна във Франция. Но не планирам и да взема руско гражданство. Гордея се, че съм французин. Да си руснак не означава да имаш паспорт – руснак – това е състояние на душата. И когато съм тук, сред тези хора  аз се чувствам руснак. Можете са се чувствате португалец, испанец… не е въпрос на документ“, заяви Насери за ТАСС.

Дали обичта на Сами към Русия не се дължи и на неприятностите, които той има със закона в собствената си страна?

През лятото на 2017 г. Насери беше арестуван заради сбиване в центъра на Париж, а оправданието му беше, че се опитвал да се измъкне от наркодилъри. Сблъсък с властите най-известният таксиметров шофьор имаше и три години по-рано, когато пиян нападна приятелката си Одри.

През 2011 г. Сами Насери е осъден на 16 месеца затвор заради това, че наръгал човек с нож през януари 2009 г. Година по-късно френският актьор се нахвърлил върху таксиметров шофьор, обиждал го и му показал гениталиите си. Същото той направил и на фестивала в Кан предишната година, за което му се наложило да плати глоба 10 хил. евро. На сметката му се пишат и още няколко провинения, а през 2016 година се появи новината, че е починал, която се оказа фалшива.
Но засега.. Даниел участва активно в културния живот на Русия, а дали ще последва примера на Жерар Депардио и Стивън Сегал и все пак ще вземе истински документ за гражданство… предстои да видим.
- реклама -