Какво разярява зодиите

ОВЕН

Овните са прекрасни организатори, ето защо те не понасят хората, които им „дават тон в живота“.
Натрапчивост и нахалство – Овните не обичат да им се натрапвате. Ако си имате работа с Овен, не му звънете периодично, за да му напомняте за часа или датата на срещата ви, още по-малко пък го притискайте да Ви се обажда или му поставяйте ултиматуми – той сам ще реши кога да се види с Вас.

Неорганизираност – не пречете на Овена с небрежността и „безхаберието“ си, а се придържайте към плана, който той е начертал.

Хората, които често мрънкат, молят за помощ или хленчат – да, разбира се, Овенът ще Ви помогне, ако имате нужда от това, но към хленчещите хора и тези, които злоупотребяват с отзивчивостта му, той е безкомпромисен!

Лошата, натрапчива миризма, излъчваща се от хората – това пречи на Овните да възприемат събеседника си като „дете на природата“, а те искрено вярват в това!

Авторитарното поведение – опитайте се да се наложите с такова поведение на Овен, но преди това се убедете, че сте се барикадирали надеждно!

Неестествеността – Овните считат, че всичко, с което природата е дарила човека трябва да бъде съхранено и показано, а не прикривано или променяно.

Хората, които обиждат по-слабите от тях – Овните имат супер изострено чувство за справедливост.

Еднообразието – хората трябва постоянно да изненадват Овена, ако той почувства скука и еднообразие в общуването, веднага ще Ви замени с нов, по-интересен обект.

Спомените за миналото – Овенът е индивид, устремен напред и чуждите спомени за миналото за него са ненужна информация.

ТЕЛЕЦ

Телците не харесват хората, които не споделят техния мироглед. А също така ги вбесява и:

Чуждото вмешателство – не казвайте на Телеца какво да прави и той няма да Ви посочи къде точно да отидете….

Нетърпеливостта – не му се бъркайте и не нервничете, Телецът има свои собствени възприятия за времето.

Липсата на стил – Дрехите трябва да създават някакъв образ, а не просто да прикриват голотата.

Скучните събеседници – Телците по-лесно се отпускат и си позволяват да ‘бъдат себе си’, ако срещу тях седи събеседник с остър и пъргав ум и не по-малко пъргав език.

Хората, които се опитват да ги надприказват – в спора се ражда истината, но Телците невинаги считат това за нужно…

Прекаленото окосмяване по тялото – пещерните времена отдавна са си отишли.

Излишната подвижност – Телците не обичат хората, които постоянно жестикулират или правят нещо НЕполезно. Спокойни и рационални по натура, те предпочитат личностите, занимаващи се с нещо полезно.

Суетата – „ох, какво да облека сега“; „ама май перчемът на прическата ми се е изместил с 20 градуса…“; „дали пък не трябваше да се лакирам с един тон по-светъл лак“ – всичко това определено НЕ за Телците.

Хората, които са по-мързеливи от Телците и изискват постоянни грижи – Телецът по природа е ленив, но да – той ще обгради с грижи бебе, болен приятел или близък, но не и човек по-мързелив от тях самите. Приемат го като лична обида 😉

Прекалената проява на чувства – въпреки че обичат Любовта, всяка излишна проява на чувства – като внезапно мятане на врата на обществено място, постоянното използване на думички като миличко, бебчо, патенце и производните им… просто карат Телеца да насочи рогата си към Вас.

БЛИЗНАЦИ

Близнаците не обичат, когато някой се опитва да ги засенчи – театър, изпълняван от един актьор – това е тяхната стихия. А също така и ги дразни, когато:

Някой демонстрира неуважение към тях.

Глупостта – с глупаците е скучно, с умниците (не умните) – противно.

Забавените реакции – нещата трябва да се случват бързо, веднага ако е възможно. Не можеш ли? Разкарай се от пътя им тогава – пречиш!

Хората, които обсъждат и показват недостатъците на Близнаците – Близнаците са идеални априори. Това не подлежи на обсъждане.

Чуждите дълги разкази – Те самите имат какво да кажат на света…. при това на всички хора по отделно.

Хората, които са постигнали повече от тях самите – по-високо от Близнаците са само небесата, и дори това е под въпрос! Близнаците не завиждат на чуждия успех – чувстват се незначителни и това ги убива.

Условностите и рамките – Не се опитвайте да ограничавате Близнака или да му поставяте ‘рамки’ – това не само ще запали страшни огньове, но и ще ги накара да Ви възприемат като изключително ‘недъгав’ човек.

Прикритостта – „Ще ми разкажеш всичко! Сам! Или да помогна?“ – малко са нещата, които дразнят Близнаците повече от несподелената информация.

Липсата на енергичност – тези, които са по-слаби от Близнаците, са възприемани като хора ‘втора ръка’.

Истината – истина е, че Близнаците не понасят да слушат истината за себе си, освен ако тя не е прекрасна. :))

РАК

Показността на материалното благополучие – скромничко, но чистичко – по-добре от „чудо с пера“ – Това е веруюто на Раците.

Разхвърляният, непочистен и неподреден дом – Раците обожават дома си, ето защо изпитват силно отвращение, когато някой се отнася към жилището си безотговорно.

Откровеността и споделянето на съкровени тайни – Раците нямат нужда от тайните на другите, така или иначе те своите няма да споделят.

Непрестанните искания – „Ако искаш нещо да бъде свършено хубаво – направи го сам! Мен не ме закачай!“

Хората, каращи Рака да бърза – движението назад е значително по-удобно на Раците.

Бързите решения – Раците трябва да обмислят всичко добре преди да вземат или не вземат решение.

Изпреварванията на пътя – това заставя Рака да прави маневри, а представителите на тази зодия никак не обичат маневрирането. При това – не само зад волана.

Гръмкият смях – бурната проява на емоции е нетипична за Рака, затова и чуждата им проява ги слисва и обърква. Неразбираемо е за тях.

ЛЪВ

Липсата на чувство за хумор – всички трябва да се смеят на шегите на Лъвовете.

Честите вайкания и оплаквания – „Ако можеш да промениш нещо в живота си – промени го! Ако ли пък не – не занимавай целия свят с тегобите си и не се вайкай!“ – така разсъждават представителите на зодията.

Алчността – щедрите по природа Лъвове очакват от околните същото поведение.

Хората, които ги карат да се чувстват зависими – котката е капризно, своенравно и свободолюбиво животно. Не може да живее в плен, с ограничения и заповеди. Ако все пак това се случи – мигновено си показва ноктите…

Ревността – Ако сте се влюбили в Лъв или Лъвица, имайте му доверие. Ако ли не – търсете си друг/а любим/а.

Да ги притеснявате в неподходящо време – личното време е свято за Лъвовете. Той сам ще прецени кога и кого да потърси.

Съседите – Може да Ви се стори социопатско, но – факт. Гордите Лъвове ненавиждат клюките, интригите, битовизмите и сплетните.

Допира на непознати – близостта на ‘плебеите’ не е за царствените особи…

Грубостта – Можете ли да бягате бързо? Ако отговорът е положителен, то тогава пробвайте се да нагрубите Лъв. Мигновено ще Ви се прииска да си посипете главата с пепел…

ДЕВА

Девите не прощават липсата на акуратност дори на себе си, а какво остава за другите… Те могат да престанат да общуват с даден човек само, защото е разхвърлян и в дома му е пълна бъркотия.
Какво ги дразни още:

Космите по четката за коса – за тях това е отвратително. Дори и космите да са си техни.

Мръсните, непочистени обувки – обувките за Девата са като огледало на душата.

Негостоприемството – Девите са известни със своето гостоприемство. Вратите на дома им винаги са отворени за приятели, затова и не прощават, когато те самите не са посрещнати подобаващо.

Житейските съвети и мъдрости  – Девата винаги знае всичко, при това по-добре от всички!

Любопитството – „Ако искам ще споделя. Щом не го правя, значи не трябва да си пъхаш носа там, където не ти е работата“ – това би Ви казала Девата в прав текст, ако много я подразните, но дори и да не Ви го каже, бъдете сигурни, че си го мисли.

Развалените зъби – това предизвиква у Девата тотално чувство на отвращение.

Нахалните деца – „Вдигат толкова много шум!!! Родителите, моля, приберете си чедото, дърпа ми палтото с изцапаните си с шоколад ръце!“

Евтините парфюми – и не само парфюмите. Всичко, което е евтино. Девата обича лукса и до голяма степен е сноб. Ако случайно не е успяла да отгатне, че сте с парфюм за 10 лв. и Ви е направила комплимент, в никакъв случай, не се изпускайте да споделите каква всъщност е цената му. Ще Ви посрещне онази специфична пренебрежителна усмивка…

Храната, която не е съвсем свежа – Никога не гощавайте Дева със салата, която не сте приготвили непосредствено преди сервирането. Това важи и за останалите пред/ и ястия. Ще станете свидетел на едно вяло чоплене в чинията, на едни недотам приятни подмятания, на погледи, изпълнени с укор и съжаление…

Хората, които ги притискат – „Колкото повече искаш от мен, толкова по-малко ще получиш“.

ВЕЗНИ

Дрехите, които са мръсни, остарели, като цяло неспретнатия външен вид – вкъщи може и да е бардак, но личната „опаковка“ трябва да бъде висша класа.

Хората, които ги поставят пред избор – Везните така и така постоянно във всичко се колебаят и съмняват, а когато ги принудят да избират, направо полудяват.

Евтините заведения за бързо хранене – „Под моето достойнство е да седна на грозно място, миришещо на хиляди (и неприятни) неща, за да ям шкембе чорба и повяхнала салата“.

Подаръците, закупени от ‘магазинчета за 1 лв.’ и малките букети – „Покажи ми колко ме обичаш! Ако ти се свиди да похарчиш малко пари за мен, значи твоята любов е просто думи.“

Равнодушието – „Аз съм толкова прекрасен (прекрасна)! Как може да си безразлична (безразличен) към мен?!“

Хората, които ги заставят да правят нещо – „Обоснови се защо трябва точно аз да го свърша! Ако не можеш – направи си го сам!“

Грозотата – във всичко! В лицата, в душите, в телата, в жестовете, в интериора, в природата… Светът трябва да бъде прекрасен!

Споровете – „Сред спорещите единият е глупак, а другият е подлец. Не желая да бъда нито от едните, нито от другите.“

Хората, които пречат на Везните да живеят така, както те самите искат – „Съдбата си е моя. И само на мен се пада честта да реша – как, къде, с кого, кога. Да живея или да умра. Не ми се бъркай!“

Скучните хора. Скуката като цяло – Везните обичат забавленията. Обичат приятните разговори, разходките, закачките, развлеченията. Скуката ги съсипва.

СКОРПИОН

Повърхностността – Скорпионът винаги се стреми да се докопа до същността. Друг е въпросът какво открива в тази същност…

Неумението да си отмъстиш – Скорпионът е крайно отмъстително и злопаметно създание. Нараните ли го по някакъв начин, можете да бъдете абсолютно сигурни, че рано или късно той ще Ви го върне тъпкано. За него този, който прощава е слабак и страхливец.

Хората, които не споделят неговото мнение – „Съществуват само две мнения – моето и погрешното!“

Лекарите – Скорпионът сам знае (при това винаги) как и от какво трябва да се лекува.

Лицемерието и фанатизма – щом хората са податливи на пороци, те трябва да ги използват, а не да осъждат чуждите слабости.

Критиката – „Не осъждай моите постъпки! Гледай своите!“

Липсата на вяра – не е важно в какво – в Бог, в Космоса, в Съдбата, в парите, в свръхестественото или в собственото си могъщество. Според Скорпиона, трябва да се вярва!

Мекушавостта – „Не съжалявай другите, защото и теб никой не съжалява!“

Мечтателите – Скорпионите сами поставят пред себе си реални или нереални цели и ги постигат, независимо по какъв начин. Ето защо безкрайно ги дразнят хората, които вместо да се стремят към целите си, се занимават единствено с изграждането на ‘въздушни замъци’.

Изневярата – За Скорпиона изневярата е сложно понятие. Тя не се състои само в директна физическа ‘консумация’, дори и платонична, за тях пак е осъдителна. Изневерите ли на Скорпион, бъдете сигурни, че той/тя ще усети това. Още по-сигурни можете да бъдете, че няма да Ви прости. В допълнение ще кажем и че малко са хората, по-ревниви от отровните опашатковци. Не ги предизвиквайте излишно. Страшно е…

СТРЕЛЕЦ

Стрелецът е свикнал да бъде душата на компанията, ето защо той не понася онези, които „придърпват одеялото към себе си“.
Какво ги дразни още:

Чуждата осведоменост – Стрелецът трябва да има право на първия глас по всички въпроси. Неговото мнение е и последното. Точка.

Чуждата красота – близо до жената Стрелец трябва да бъде по-малко привлекателна приятелка (не и грозна обаче!), а до мъжа Стрелец – приятел, но не с толкова очарователна усмивка, моля!

Неизпълнените обещания – „Казал си нещо – направи го! Не ме карай да те чакам!“
Това обаче на важи за обещанията, дадени от самите Стрелци… там има други (техни си) правила…

Скуката – „Ако не ми е интересно и весело с теб, значи не си достоен за вниманието ми.“

Грозните хора – Стрелецът е голям естет, той мрази да гледа грозни неща и буквално се вледенява, когато общува с некрасиви хора.

Неприязънта към животните – домашните любимци на хората са приемани като тяхна визитна картичка от Стрелеца. „Ако животинчето изглежда добре и е доволно, то със стопанина му можем да бъдем приятели.“

Индивидуалният стил – „Ти не изглеждаш и не се държиш като мен. Значи си ми съперник/ца.“

Чуждите съвети – Правото да раздава съвети е единствено и само на Стрелеца. И той го прави – от щедро, по-щедро. Друг е въпросът доколко смислени са съветите му…

Независимостта – ако Стрелецът не може да повлияе на някой, то той започва активно да ненавижда дадения човек. Защо? Най-лесно е да се отговори – Егото… Но не мислете, че е толкова просто. За по-обективен отговор, попитайте някой Стрелец. Макар че е малко съмнително и той да съумее да Ви обясни. Най-много да го подразните заради това, че сте му задали толкова сложен въпрос, на който той няма точен отговор…

КОЗИРОГ

Козирогът ненавижда бездействието. Не понася хората, които дори не се опитват да подобрят положението си – социално или материално.
Вбесяват го още:

Ниското обществено положение – „Не си успял да постигнеш нищо – значи не си достоен за уважение.“

Липсата на показност – „Постигнал си делови успехи – демонстрирай ги!. Автомобил, скъп часовник, маркови чанти – всичко, което показва постиженията ти, ще ти помогне да се сдобиеш с още по-висок статут.“

Отсъствието на ясни цели – Козирогът не обича онези, които не са наясно точно какво искат от живота.

Посегателството върху свободата – „Ще ме ‘закопчаеш’ само, когато на мен това ми е изгодно!“

Налагането на приоритети – „Не ми говори какво е важно и какво – не, в противен случай автоматично ще попаднеш във втората категория.“

Непредсказуемостта – всичко трябва да бъде планирано за 100 години напред. Ако някой или нещо наруши плановете на Козирога, то той може и да го вдигне на рогата си…

Вмешателството – „Бог се бърка на други богове. Цезарят на други Цезари. Аз не ти се бъркам, ти не ми се бъркаш. Ясно?“

Многословието – ако Козирогът поиска да слуша нечий глас, той ще слуша своя собствен. Излишните обяснения и обстоятелствените разговори го водят до лудост.

Леността – „Или се труди наравно с мен, или ми се махай от очите!“

Прекалената показност на чувства – Ако сте се влюбили в Козирог, то в никакъв случай не се втурвайте да му демонстрирате чувствата си твърде възторжено, емоционално и романтично. Само ще го изплашите. А след това, установил, че е избягал подобно на дива коза, ще се вбеси от постъпката си, обвинявайки за нея кого? Отново Вас, разбира се…

ВОДОЛЕЙ

Водолеят ненавижда с цялото си същество насилието и принудата. Представителите на тази зодия бягат от хора, които ги карат да правят нещо, като дявол от тамян.
Какво още ги дразни:

Предателството – Много Водолеи прощават на близките си всякакви техни прегрешения, но когато разберат за предателство, се затварят, страдат и често прекратяват взаимоотношенията си с дадения човек, без право на възстановяване на доверието.

Ограничаването на свободата на действия и възможността за избор – „Не бъди бариера на пътя ми, защото аз мога да те заобиколя, да те прескоча или просто да мина през теб!“

Рутината – това е смъртен враг за Водолеите! Започнат ли да скучаят, почват да правят всевъзможни глупости, последствията от които често са за сметка на онези, по чиято вина Водолеите са затънали в еднообразие…

Напомнянето за недостатъците – „И сам знам, че не съм безгрешен, но ти пък нямаш право да ми го натякваш!“

Прахта и пепелта – Много голяма част от Водолеите са предразположени към алергии (нещо, което повечето от тях усещат дори подсъзнателно), ето защо те често реагират остро, когато в помещението е мръсно.

Да вземат заем или кредит – „Ще живея с това, което имам. По-добре, отколкото да бъда зависим и задължен.“

Крясъците и шума под прозореца (или вдиган от съседите) – когато нещо или някой попречи на Водолеите да спят, те са способни дори на убийство!

Консервативните хора – Водолеите са родени експериментатори, всичко, което им пречи да се движат напред, автоматично се превръща не в опонент, а във враг.

Хората, невярващи в ирационалното – „Това, че вие не сте виждали НЛО, не значи, че аз не съм видял/а!“

РИБИ

За Рибите основни дразнители са неангажираността и безотговорността. Излъганите надежди и очаквания могат да станат причина за сериозен конфликт.
Какво още ненавиждат:

Лъжите на дребно – интуицията на Рибите работи безпроблемно, така че дори и най-малката измама ги вади от равновесие.

Неверието в думите им – с пяна на уста Рибите ще се опитат да докажат истинността на думите си, та дори и те самите да не са съвсем уверени в това, което говорят. Тези, които не им вярват или се съмняват в казаното, автоматично се превръщат в кръвни врагове.

Пиянството – отношенията на Рибите с ‘огнената вода’ са сложни, ето защо, ако са успели да станат въздържатели, не могат да търпят пияни хора, а още по-малко – алкохолици.

Липсата на знания – „Ако с теб нямаме за какво да си говорим или няма какво да науча, моля, не ми губи времето!“

Измамните чувства – „Ако аз те обичам, ти просто си длъжен да ми отговориш със същото, в противен случай защо живееш на тази земя?“

Мръсната посуда – според Рибите посудата трябва да се мие веднага, след като се измърси, а не тогава, когато Ви се прииска. Малко са нещата, предизвикващи по-голямо отвращение у представителите на тази зодия от мивка, пълна с мръсни чинии.

„Совите“ – По правило Рибите се събуждат рано и хората, които се излежават до обяд, ги дразнят неимоверно.

Неблагодарността – „Благодарностите никога не са в повече.“

Нежеланието да работите наравно с тях – Рибите разсъждават така: „След като аз съм се трудил/а в продължение на 8 часа и съм направил/а чудеса от храброст, то ти би следвало да си сторил същото. Не си ли?! Лентяй!“

Източник: zodiq.com

- реклама -