Долорес О'Риърдън

Какво причини смъртта на Долорес О’Риърдън от Cranberries?

Полицията съобщи, че смъртта на вокалистката на групата The Cranberries Долорес О’Риърдън не е подозрителна, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

О’Риърдън беше намерена мъртва в лондонски хотел. Полицията оповести, че смъртта ѝ е необяснима, но че нищо подозрително не е открито.

46-годишната ирландска певица беше в Лондон, за да запише кавър на хита „Zombie“ на The Cranberries заедно с лосанджелиската рок банда Bad Wolves. Дан Уейт от звукозаписната компания „Илевън севън“ поясни, че Долорес О’Риърдън му оставила вокално послание, в което заявява, че очаква с нетърпение предстоящите записи.

„От посланието се вижда, че тя е изпълнена с живот, шегува се и е развълнувана, че ще се срещне с мен и съпругата ми тази седмица“, каза Уейт.

Междувременно стана ясно, че продажбите на нейните соло албуми и дисковете, които е записала с The Cranberries, рязко са се увеличили след смъртта ѝ, съобщи Контактмюзик.

Продажбите на най-новия диск „Something Else“ на The Cranberries са нараснали с над 900 процента, а тези на излезлия през 2007 г. дебютен соло албум „Are You Listening?“ на Долорес О’Риърдън – с над 145 процента. Продажбите на хита „Linger“ на The Cranberries пък са се увеличили с над 35 процента.

Източник: БТА

- реклама -