Какво още не знаете за наркобарона Ел Чапо

Въпреки дребния си ръст и оформеното шкембенце, Ел Чапо очевидно се радва на вниманието на красиви и много интересни жени!

Животът на прословутият наркобарон  Хоакин Гусман, известен още с прякора Ел Чапо (Дребосъка), е обвит в тайни и слухове.

Приеман за един от най-богатите мъже в света, 62-годишният Гусман е бягал от два от най-добре охраняваните затвори в света.

През 1993 г. е заловен за първи път и осъден на 20 години затвор. Успява да избяга от затвора през 2001 година. Измъква се след като подкупва надзирател да го скрие в контейнер за пране, което напуска затвора в камиона, който събира прането.

През 2014 г. е заловен за втори път, докато е на плажа с последната си жена – бившата кралица на красотата Ема Коронел.

Този път прекарва само 1 година в затвора. Избягва чрез сложен, професионално изграден тунел, дълъг 1,5 километра, който негови хора са прокопават до килията му.

През юли 2015 година e заловен при специална операция на ФБР, което проследява актьора Шон Пен, взимащ интервю от наркобарона за списание Rolling Stone.

През април 2016 г. американската испаноезична телевизия Telemundo излъчи интервю с Ема Коронел, в което тя разказва, че Ел Чапо винаги е искал да направи филм за живота си. Двамата имат две дъщери.

Ден след залавянето на Гусман, статията на Шон Пен в Rolling Stone разказва за срещата между двамата, докато Ел Чапо се укрива от властите.

Те се запознават благодарение на мексиканската актриса Кейт дел Кастийо, която изпълнява роля на жена-наркобарон в популярен сериал в Америка. В съобщения, които са си разменяли, Гусман разкрива, че иска животът му да бъде документиран във филм.

„Откакто се познаваме, той говори за това. Повече от всичко той иска да разкаже своята страна на историята, как стоят нещата в действителност и че не са такива, каквито са представяни“.

Вероятно ще се получи интересна лента, поне що се отнася до женското присъствие в нея!

Ел Чапо има още три деца от първата си съпруга Алехандрина Мария Салазар.

Те сключват брак през 1977 г. и тя участва активно в изграждането на нарко империята, превърнала го по-късно в милионер и… затворник. За разлика от него тя е на свобода и въпреки развода все още играе важна роля в трафика на наркотици, тъй като през 2012 г. САЩ й забраняват да влиза в страната и я включват в списъка на личности, с които е забранено да се прави бизнес под заплахата на строги санкции.

Според жълтата преса в Мексико, след Алехандрина Ел Чапо е имал връзка с члена на мексиканския конгрес Лусеро Санчес, от която също има син.

Тя отрича това да е вярно, но в медиите периодично се появяват нови истории от кратката им, но бурна афера.

Преди да влезе в затвора през 1993 г. Ел Чапо има кратка връзка със Зулема Ернандес.

Тя обаче е убита от враговете му.

След това в списъка му попада още една баронеса на опасния бизнес с наркотици – Гризелда Лопес е арестувана през 2010 г. и след това освободена.

В момента отново е в списъка на най-издирваните престъпници в САЩ и Мексико. Точно нейната история е в основата на сериала, където главна роля играе Кейт дел Кастийо.

Особен случай е Естела Пеня – банков служител от Наярит. Те е отвлечена като заложник на Ел Чапо, когато е на 30 години. По-късно се влюбва в него и дори се омъжва за него официално.

Смята се, че е спечелила доверието му достатъчно, че да и повери да управлява значителна част от огромното му богатство.

 

- реклама -