Какво носи щастие в дома: съветите на Ванга

Какво носи щастие в дома: съветите на Ванга. 21 неща, които носят щастие и трябва да ги има във всеки дом, описват Галина Жмих и Надежда Лапина в книгата „Съветите на Ванга“ /“Бард“/. Великата лечителка и пророчица през целия си живот се е стремила да прави добро на хората.

От хилядите, на които е помогнала,

само малцина, и то за кратко, са били нейни ученици. Далеч не всички от тях разказват за познанството си с нея – притеснявали са се, страхували са се, че никой няма да им повярва.

Но времената се променят и става ясно, че това, което е казвала Ванга, вече не може да се крие. А и нейната цел е знанията да се предават не на отделни хора, а на всички, които намерят в себе си сили да тръгнат по правилния път и да станат по-добри и по-щастливи.

В тази книга читателите ще открият

две истории, два разказа, обединени от съветите на Ванга за различни неща и предмети, които носят щастие и духовно, семейно и материално благополучие.

Ванга посочва какво трябва да има в малките ни семейни крепости, за да чувстваме душевен и физически комфорт. Ето някои от тях.

Сред най-важните са Библия, икони, светена вода, кръст.

Колкото повече кръстове в къщата, толкова по-сигурно е, че злите сили ще ни подминат – кръстът трябва да се слага над прага, над прозорците, под леглото, под печката. Хубаво е свещ да се пали всеки ден – за да не се отклоним от правилния път, срещу болести  и нещастия. Звънчетата също са задължителни – над прага и над прозорците, отнасят молитвите до ангелите. 12 въглени от бреза в глинено гърненце – да поглъщат влагата и да привличат парите.

Морски раковини, миди и планински кристал

– слагат се до иконостаса или до прозореца, където има директен достъп до светлина.

Добре е да имате кагор – църковно литургично вино, което, естествено, не е за напиване, а за прогонване на тъгата, лъжата и болестите. Меден ключ, но да няма брава – първообраз на ключа от царството Божие, помага при безплодие.

Ако го загубите, то три дни се снабдете с нов. Иглолистното дърво също е пожелателно. Колкото повече дърво в дома, толкова по-здрави са обитателите му. Герданите от дърво също вършат добра работа.

Дръжте морска сол в панички

– три, най-много до седем. Солта изчиства въздуха и убива всяка болест. Донесете си просфора от църковната служба и шишенце с миро – осветено пред иконите масло.

- реклама -