ретрограден Меркурий

Какво му е ретроградното на Меркурий и как да се справим с него?

Ретроградният Меркурий настъпи на 31 октомври и ще следва обратния си ход 20-ина дни.

Особено важно е, че този път той ще е в знака Скорпион.

Когато настъпи ретроградния Меркурий всички технологии, комуникации, пътуване, логика и информация се нарушават.

Но разбирането на истинското значение на този период може да ви помогне да се справите с едно от най-стресиращите събития в астрологията.

Обратната орбита на Меркурий се превръща в удобно обяснение, когато полетът ни се забави, лаптопът ни откаже да работи или получим заблуждаващ имейл. Но реалният смисъл на ретроградния Меркурий не е само в лошия късмет. Това е начинът, по който астрологията ни принуждава да преглеждаме, проверяваме и прецизираме отново и отново.

В нашето технологично общество, в което електрониката и интернет са всичко, планетата на комуникацията има голямо значение. И когато Меркурий влезе в ретроградната си фаза, неговите ефекти ни удрят там, където най-много ни боли.

Каква точно се има предвид под ретрограден Меркурий?

Първо, името е измамно. Няма нищо вярно в твърдението, че планетата действително обръща орбитата си. Ретрограден Меркурий описва оптична илюзия, която прави да изглежда така, сякаш планетата се движи назад от нашата гледна точка на Земята.

По време на това движение всичко свързано с комуникация, технология или сключване на договори може да се обърка до голяма степен.

Меркурий е свързан с комуникация, информация, електроника, пътуване и дори ясно мислене, така че когато е ретрограден, трябва да сме готови за страхотен миш-маш във всички тези области. Нещата се чупят. Проектите не се получават, губим неща, разписанията се объркват, интернет изчезва, а ние се ядосваме и разочароваме. Ефектите на ретроградния Меркурий не са плод на въображението ни.

В същото време това може да бъде период на креативност и създаване на връзки. Това само при условие, че можете да проявите гъвкавост, да не се вторачвате много в детайлите и да мислите за голямата картина.

Как ретроградният Меркурий влияе на здравето и настроението?

По време на този период нивата на стрес и тревожност достигат пика си.

Можете да лежите будни през нощта и да се чудите как бихте могли да предотвратите грешките, направени през деня или да се притеснявате какво може да се случи утре.

И за да се влошат нещата максимално, безсънието може да доведе до още повече проблеми като умора, тревожност и разсеяност, което само засилва ефектите на ретроградния Меркурий.

Как можете да накарате ретроградния Меркурий да работи за вас, вместо срещу вас?

Първо, поемете дълбоко въздух. Въпреки сериозното безсилие и огромните неудобства, които носи ретроградния цикъл на Меркурий, това не е краят на света.

И, въпреки че се налага да се справяте с това близо три месеца всяка година, процесът не е неуправляем.

Можете да подписвате договори, да вземате важни финансови решения или да започнете нова работа в този период от време, но трябва да бъдете много внимателни.

Проверявайте всичко по два пъти!

Именно в този период имаме възможност да преподредим съзнанието и да се освободим от страховете, които ни саботират в различни сфери от живота. Периодът е подходящ за работа върху себе си с помощта на терапия, психоанализа и енергийни практики, които биха повлияли на тялото и съзнанието. Без значение какво ще изберете, най-важното е смело да се потопите в процеса с идеята, че промяната в светогледа ще разшири хоризонта ви.

- реклама -