туризма
Снимка: Министерство на туризма

Какво е бъдещето на туризма в България обсъждат на Шестата среща на Националния борд по туризъм

Какво е бъдещето на туризма в България ще обсъждат утре партньорите в туристическия сектор в рамките на Шестата среща на Националния борд по туризъм.

Във форума ще вземат участие инвеститори, предприемачи, представители на държавата и финансовите институции у нас.

Какви са възможностите за допълнително финансиране на туризма, каква е връзката между „умен град“ и развитието на градския туризъм, как да се насърчат инвестициите в сектора – това са само част от темите, които ще бъдат обсъдени на Шестата годишна среща.

Под мотото „2019 – година на вътрешния туризъм, инвестициите и иновациите“ в нея ще участват представители на ключовите институции и над 150 лидери в туристическия бранш, международни и местни корпорации и организации, сред които представители на IT компании, телекоми, банки и финансови институции, работодателски и браншови организации.

Участниците ще обсъдят и потенциала на София да се превърне в център на конгресен, културен, събитиен, младежки и фестивален туризъм.

Част от този процес е и въвеждането на новите технологии в услуга на туристите. В София и други големи градове вече има високоскоростен интернет, паралелни мрежи, създадени изцяло да поддържат свързаност между устройства, както и мобилни апликации.

На тази база могат да се предоставят услуги като видеонаблюдение, умно сметосъбиране, измерване на чистотата на въздуха, интелигентен градски транспорт, умно паркиране, резервационни системи за културни събития, ресторанти и хотели и много други възможности, които ще подобрят качеството на живот в градовете и оттам ще увеличат техния потенциал като туристически дестинации.

Шестата годишна среща на Националния борд по туризъм ще се състои утре – 23 април, в столичния хотел „Хилтън“.

Събитието се провежда с подкрепата на Министерството на туризма и Столичната община.

- реклама -