Какво да ядем за здрава и сияйна кожа през лятото?

Какво да ядем за здрава и сияйна кожа през лятото? Лятотo е най-чаканият сезон. Плаж, море, слънчеви лъчи – всичко е прекрасно. През горещите летни дни хапваме по-леки храни и приемаме повече течности. Това е съвсем нормално.

Често дори пропускаме хранене, тъй като не чувстваме глад. Колкото и горещо да е, обаче, храната е жизненоважна и не бива да забравяме

да похапваме, дори да е нещо малко и леко.

Лятото ни предоставя възможност за това. Mагазините са пълни със свежи зеленчуци и плодове, кои от кои по-вкусни и полезни.

През най-горещия сезон на организма са му необходими повече минерални соли и витамини. Чудесен избор са плодовете с повече водно съдържание като диня, праскови, пъпеш и други.

Ако предпочитате зеленчуци, заложете на

краставиците – особено подходящ е тараторът. Ще се разхладите достатъчно, а и киселото мляко ще ви даде възможност да си набавите необходимите белтъчини и минерали. Друг зеленчук, който ни предоставя летният сезон, са доматите.

Тъй като лятото е все пак разтоварващ сезон по отношение на храната, трябва да се намали употребата на мазни меса и кореноплодните зеленчуци, както и бобовите култури.

Изключение правят грахът и зеленият боб.

По отношение на подправките най-подходящи са магданозът и копъра. Избягвайте употребата на черен пипер и джинджифил. Ако искате да похапвате месо, заложете на леките меса, например пилешко. Друго, без което лятото на минава, е консумацията на риба.

През летния сезон прясната риба е в изобилие.

Киселото мляко е подходящо за разхлаждане. Не само под формата на таратор, айрянът също е добро решение.

Различни сокове и фрешове ще утолят жаждата ви, а и ще добавят необходимите съставки, от които се нуждае организмът. Не забравяйте и консумацията на вода – независимо какво сте хапнали, водата

е незаменима за вашия организъм.

Плодова или зеленчукова салата, печена риба, много кисело мляко, вода и фрешове – идеалната комбинация за лятото. Освен, че ще се чувствате разтоварени, ще влезете и в перфектна форма.

- реклама -