Какво да правим със старите билети в София?

Старите билети за градския транспорт в София ще могат да се подменят срещу доплащане от 1 юни до 30 септември. Това съобщиха от Центъра за градска мобилност.

От 1 юни влизат в сила новите цени на билетите в столицата. Така билетът за еднократно пътуване вече ще струва 1.60 лева, а талоните за десет пътувания поскъпват от 8 на 12 лева.

Единични талони ще се заменят при представяне на талон №10 и доплащане до пълния размер от новата цена – 12 лева, с нова карта с 10 талона.

Физическите лица ще могат да подменят билетите си във всички пунктове за продажба на превозни документи. За юридически лица смяната ще става в пункта на пл. „Възраждане“ № 1.

Няма да се извършва замяна чрез шофьорите на транспортните средства.

Неизползвани пътувания от електронна карта, заредена за десет еднократни пътувания за един пътник, за трамваи и тролейбуси с цена 8 лева ще могат да се използват след доплащане в размер на 0.40 лева за всяко неизползвано единично пътуване. Доплащането трябва да се случи на пл. „Възраждане“ № 1, на бул. „Княгиня Мария Луиза“ № 86, на метростанция „НДК“ или на пл. „Бански“.

- реклама -