Какво да подарим на Шаро

Какво да подарим на Шаро? Домашният или пък дворен любимец си е член на семейството. Вечното дете, на което всички се радват. Добре ли се е държал Шаро, нека го наречем по-общо така, дори да е Ричард, Роки, Мейзи, Долорес или Гризелда?

Не точно, отговаряте. Имало е моменти, в които кучето ви е късало нервите? Изяло е чехлите на тъщата, напишкало се е в коридора, разровило ви е градинката? Е, това са подробности. И не са причина да го оставите без подарък за Коледа. Ето няколко идеи как може да зарадвате другарчето. С идеята, че следващата година ще си заслужи подаръка.

1. Къща или отопляемо легло

Когато кажете на кучето си „На място!“ – къде трябва да отиде? Точно така, където то ще се чувства добре. И където няма да има усещането, че току-що е натирено. Можете да купите уютна къща за малкото куче, мек диван за голямото. Възрастен или вечно зинзиникащ от студ плешив домашен любимец заслужава своето отопляемо легло.

2. Сапунени балончета

Опитвали ли сте някога да хванете сапунени балончета? Човешките деца го обожават. И кучетата също. Ще си осигурите забавни емоции, когато издухвате тези балончета специално за домашния любимец.

3. Уред за почистване на лапи

Често любимците се прибират от разходка с мръсни лапи. И не всяко куче обича да ги миете. Много просто, вземете уред за почистване на лапи. Струват от 10 до 12 лева. Снабдени са със силиконови четки, които ще помогнат за отстраняването на мръсотия и кал от лапата на вашето куче, почистват от пясък, мръсотия и премахват други вредни бактерии. Просто и лесно за употреба и за съхранение, а и не отнема време. Просто трябва да налеете вода в чашката, преди да поставите крачето на вашия любимец в него. След това само завъртате 1-2 пъти и лапичката е готова. Останалото върши силиконовата четка.

4. Чехли за гризане

Това е – като цяло чисто кучешка тема. Как да дъвчете нещо и да не бъдете наказани за това? Това може да стане при абсолютно законни условия, ако собственикът даде на любимеца латексови чехли. Такъв чуден пантоф можеш да носиш в зъбите си, да си играеш с него, да го хвърляш… И, о, чудо – да го гризеш на воля!

5. Лично одеяло

Кучетата имат добре развито чувство за собственост. Те знаят точно коя вещ е тяхна лична. Така че ако дадете на куче лично одеяло или някаква друга завивка, повярвайте, то ще го оцени.

6. Дрехи

Между другото самите кучета знаят кои дрехи им отиват и кои не. Ето защо, когато избирате нов тоалет, опитайте се да изхождате от темперамента и характера на домашния любимец. В никакъв случай не го пременявайте с шапка със заешки уши, балетна пачка или нещо подобно, което ще урони достойнството му. Костюмът на Дядо Коледа или Снежанка също не спада към практичните подаръци. Ще се съгласите, че е малко нелепо да се разхожда цяла година в този вид. Пък и Коледа, и Нова година не са най-любимите празници на кучетата, които се чудят къде да се скрият от топовните гърмежи и фойерверките и ги мразят неистово.

7. Играчки

Вероятно няма куче, което да не обича да играе. И тук имате огромна свобода на избор на играчки за кучета: фризбита, топки, пищялки, интерактивни играчки, писти, лабиринти… И много други.

8. Столче за кола за животни

Ако имате кола и често водите кучето си на пътувания, има смисъл да подарите на кучето столче за кола за домашни любимци. Всъщност някъде ще бъде подарък и за вас: много по-удобно и по-спокойно е да пътувате. Струва между 20 и 40 лева.

9. Лакомства

„Обичам да се забавлявам, особено да ям“ е правило, валидно за всички кучета. Тук имате голям избор: колбаси, мусове, пастети, сушени кокали, пасти за зъби с вкус на месо, бисквити, кокали. В крайна сметка можете дори да сглобите новогодишен подарък от всичко това в красива шумоляща опаковка, която да съдържа много различни лакомства.

10. Умна каишка

Умна каишка и GSM тракер са един чудесен подарък, който дава възможност на стопаните да виждат местоположението на своя любимец по всяко време. Излишно е да се споменава, но все пак – дръжте здраво каишката, когато наоколо започнат да гърмят новогодишните фойерверки.

- реклама -