Тренд, ваксини, нагласи, СЗО, ваксини,

Какво да пиете преди ваксинация

Хората, които знаят или подозират, че имат някаква алергия, е добре няколко дни преди ваксинация срещу коронавируса превантивно да пият хапче срещу алергия. Това е една от препоръките на експертния лекарския съвет по алергология към министъра на здравеопазването.

„Преди поставянето на ваксината всеки, който е имал в миналото някаква форма на алергична реакция – дихателна, кожна, гастроинтестинална или друга, трябва да се консултира със своя лекар, за да се вземе информирано решение за целта. В случай, че има колебание от страна на лекаря или пациента, ваксинацията може да се проведе под т.нар. „антиалергичен чадър“, т.е. 3-4 дни преди имунизацията, в деня на имунизацията и 3-4 дни след нея да се приема по 1-2 таблетки антихистаминов препарат“, се казва в препоръките на експертния съвет по клинична алергология.

Експертните съвети по различни хронични болести публикуваха подробни препоръки към личните лекари и пациентите, за да ги улеснят при решението за ваксиниране, както „24 часа“ вече съобщи. Подробните препоръки на 16-те съвета можете да прочетете тук.

След решението, че може да се ваксинира всеки, който иска, пред „Пирогов“ в София днес има опашки от желаещи.

Източник: 24 часа

- реклама -