банкет

Какво бе менюто на мирния тържествен банкет на двамата лидери на Корейския полустров

След като се договориха за мир на Корейския полуостров днес, лидерите на Сеервена и Южна Корея, придружени от съпругите им се включиха в тържествен банкет.

Както всичко друго на тази среща и менюто на обяда е натоварен със символика.

Храната е традиционна за родните градове на Ким Чен-ун и Мун Дже-ин

Първото, което бе сервирано на гостите бе студена супа с нудли и месо от Пхенян, което е любима храна на жителите на севернокорейската столица.

След това са поднесени картофени рьощи по швейцарска рецепта, защото както е добре известно Ким е завършил образованието си в Швейцария.

Следващият деликатес са морски дарове от родния град Годже на южнокрейския лидер Мун Дже-ин.

Последно в менюто е било Бибимбап – популярно корейско ястие, чиито буквален превод означава “мешан ориз”.

Състои от смес на ориз и зеленчуци и месо върху тях. Зеленчуците са отгледани в Демилитаризираната зона между двете страни.

Мирът бе полят с шампанско и наздравици

- реклама -