кукли

Какви тайни крие злокобния Остров на куклите в Мексико?

Недалеч от Мексико сити, край каналите на Хочимико се намира малък остров, чиято тъжна история го превръща в туристическа атракция. Наричат го Острова на куклите и в него е запечатана смъртта на малко момиченце.

Островът е дом на хиляди зловещи кукли

Обезглавени, с извадени очи и разчленени крайници – играчките висят по дърветата навсякъде. Гледката е повече от смущаваща и едва ли някой би се осмелил да дойде тук в дебрите на нощта.

Легендата разказва, че момиченцето е намерено удавено и изхвърлено на острова, а духът му непрестанно донася нови и нови кукли.

Хората, живеещи в района твърдят, че са чували играчките да си шепнат помежду си, но това разбира се вероятно е само в нечие въображение. Каквато и да е истината обаче, едно е сигурно – този остров е сред най-злокобните места в света.

Но, как наистина куклите се озовават на острова?

 

Пазителят на острова дон Хуан Сантана Барера, който открил тялото на детето няколко дни по-късно видял малка кукла, която плувала във водата. Вероятно тя е принадлежала на удавеното момиченце.

Той извадил куклата и я окачил на едно дърво, за да изсъхне.

С времето обаче дон Хуан не могъл да забрави спомена за мъртвото дете и продължил в нейна памет да носи играчки на острова, които слагал между клоните и храстите. Вярвал, че така ще успокои нейния дух.

После старецът решил, че има много мъртви деца, чиито духове трябва да бъдат зарадвани и буквално залял малкия остров с кукли. Близките му смятат, че той не можел да преживее факта, че не е успял да помогне на удавеното момиченце.

След като в продължение на 50 години той непрестанно окачвал нови и нови кукли, тялото му било открито на същото място, на което той някога намерил детето.

След смъртта му през 2001-ва година острова станал туристическа атракция и повечето от посетителите му и до днес носят различни играчки, които оставят по дърветата тук. Така те смятат, че отдават почит на невинно загиналите деца.

- реклама -