Какви работници ще се търсят през 2022?

Европейският съюз е с една от най-големите и силни икономики в света. Държавите в съюза са популярна дестинация за много инвеститори. В резултат на това нашия континент представя нови възможности за кариера и работа както за чужденци, така и за местни жители. Независимо дали търсите да започнете нова кариера, или сте току-що завършил студент, Европа е позиционирана като дестинация, в която работните места на бъдещето са факт и ще продължават да се развиват. Разбира се, винаги има една условност при изготвянето на прогнози, но пък ако сте добър в това може да си пробвате късмета и на https://bet-bonus-kod.com/. Иначе, за да ви помогнем в търсенето, ние съставихме списък с най-търсените кариери и работни места в ЕС за 2021 г.

 

  1. ИТ специалисти

ИТ специалистите заемат важно място и на европейския пазар на труда. Почти всички компании се насочват към пълна дигитализация на своите системи, което означава нарастване на търсенето на ИТ специалисти. Те ще отговарят основно за създаването и поддържането на информационни системи, за да осигурят възможно най-добрите и ефективни резултати. Но въпреки нарастващата нужда от техните услуги, ИТ специалистите все още са оскъдни в ЕС, което прави сектора чудесен избор за кариера и работа.

 

  1. Инженери

Завършилите инженери във всички специалности имат чудесни перспективи за работа в ЕС. Само в Германия се търсят над 52 000 инженери. Според същия източник, икономическият, механичният и електрическият сектор в частност ще изпитат ефекта от пенсиониране на огромен брой експерти през следващите години, отваряйки нови позиции за по-младите поколения. Освен това Европа е дом на някои от най-известните изследователски съоръжения в света, в които търсенето на химически и структурни инженери, наред с много други, е възможно най-високо.

 

  1. Специалисти в здравния сектор

Със застаряването на населението в повечето европейски страни медицинският персонал е много търсен, което му дава място в нашия списък с кариери и работни места, за които да кандидатстваме в ЕС. В Европа са необходими лекари, медицински сестри, спешни лекари и почти всичко свързано със здравните грижи. Европа е известна със своята добра здравна система, така че със сигурност ще научите различни неща и ще изпитате нова работна среда.

 

  1. Образователни фасилитатори

Образователни работни места свързани с преподаване на английски език е чудесен вариант за кариера за хора, които искат да си изкарват прехраната в Европа. Английският език придоби популярност по целия свят през последните десетилетия като глобален бизнес език. Следователно е наложително хората да го научат. В ЕС има много различни преподавателски кариери и работни места. Можете да работите или в училище, или в английски център. Предишен опит като учител или сертификат TEFL ще ви помогне да получите по-лесно работа. Това е много добър избор за кариера, който има много предимства, страхотни часове за почивка и доста лесен график.

 

  1. Социални работници

Друга чудесна възможност за кариера в ЕС са социалните услуги. Работата като социален работник е различен тип кариера. За разлика от други работни места, вие започвате да работите с хора от различен произход и да помагате на местната общност. Ще направите това, като допринесете за това вашата общност да стане по-здрава, по-безопасна и по-подходяща за разнообразни граждани.

 

  1. Адвокати

Търсенето на юридически специалисти/съветници винаги е налице както в публичния, така и в частния сектор. Особено във времена на криза като тези, на която сме свидетели в момента, всеки има нужда от адвокат, за да се запознае с някои правни подробности. В резултат на това търсенето на тези експерти ще е голямо.

 

  1. Дигитален маркетинг и създаване на дигитално съдържание

Работа, която обикновено не изисква опит или университетска степен, дигиталния маркетинг е чудесен избор за хора, които търсят свобода и гъвкавост в кариерата. Предимство на работните места, свързани с дигитален маркетинг е, че можете да го превърнете и в допълнителен източник на доходи. В резултат на това ще можете да прекарате повече време на път и ще имате по-скромен бюджет, който да следвате, ако искате да спестите или да живеете разнообразен номадски живот.

- реклама -