grandmother with grandson walk at tropical beach

Каква баба сте според зодията

Каква баба сте според зодията? Глезите ли внуците или проявявате към наследниците на вашите деца същата строгост, с която сте отгледали и собствените си рожби? Вижте какво казва зодиака за вас:

Овен

Много взискателна

Представителите на тази зодия ще ви изненадат дори и на стари години. Те никога няма да пораснат и винаги са готови за приключения, екскурзии до зоологическата градина и увеселителния парк. Но понякога бабата Овен е доста нахална и упорита дори когато става въпрос за отглеждане на деца. Възможно е да наложи своите подходи към грижата за внуците на собствените си деца. Но от друга страна, бабата Овен винаги е много ангажирани със семейството, то е от голяма стойност за нея. На бабата-Овен не й е никак лесно. Тя обича да контролира всичко и всички, постоянно нарежда на внуците си, според нея полезни неща, и изисква резултат. В същото време ги глези със скъпи подаръци.

Телец

Уравновесена и организирана

Бабата Телец е въплъщение на надеждност и увереност. Тя е от онези, които събират най-добрите рецепти (и знае как да готви всичко), учи децата как да работят в градината, обожава творчеството. Фриволност и бурно забавление – това най-вероятно не е за бабата Телец. Но от друга страна, тя е крепост на здравия разум, въплъщение на организацията, винаги можете да разчитате на нея. Понякога спокойствието й може да се тълкува като безразличие, но това не е така. Просто е много уравновесена. И внуците усещат, че бабата Телец вдъхва мир, увереност и любов. Тя винаги ще ги нахрани и напои и накрая ще им даде джобни, тайно от майка им. Често се държи властно, но не за дълго.

Близнаци

Помага с уроците

Трябва да сте нащрек с бабата Близнаци: нейната двойнствена природа често създава проблеми на подрастващите. Но Близнаците са много харизматични, децата просто се влюбват в тях. Бабата Близнаци обича да се забавлява, защото цени живота във всичките му проявления. Но тя също има нужда от почивка. Въпреки че има толкова много енергия в залеза на годините, че ще й стигне за двама. Бабата Близнаци е свободолюбива жена и общува с внуците си, когато е в настроение. Тогава тя се шегува, смее се, разказва приказки, помага с уроците. Но идва момент, когато изобщо не й е до тях. Елате на гости, когато сте поканени. В противен случай няма да си направи труда да ви отвори вратата.

Рак

Разказва приказки

Бабата Рак е просто съкровище. Защо? Защото обича гледането на деца. А внуците от своя страна са възхитени от баба си – в крайна сметка тя знае как да измисля невероятни приказки, има толкова много въображение, че всеки писател на научна фантастика ще й завиди. И баба ще се научи да дава воля на чувствата си! Обикновено Раците са интроверти, рядко проявяват емоции и съчувствие. Бабата Рак трябва да внимава с децата, защото те, знаейки за нейната сантиментална природа, със сигурност ще я използват. Раците са класически баби: масата е пълна с пайове, палачинки, всякакви лакомства, които внуците й пожелаят. Тя е толкова закриляща и любяща към тях, че дори задушава.

Лъв

Затрупва с подаръци

Имайте предвид, че когато станете баба, може да имате неудържимо желание да показвате на всички снимки на внуците си. В крайна сметка вие самата сте невероятен, истински лидер и винаги в светлината на прожекторите. И вашите любими внуци, са два пъти по-добри! Бабите Лъв са щастливи да спортуват с внуците си и да играят настолни игри. Просто е много трудно да ги спреш. Възможно е на младите родители да им е трудно да разделят бабата и внуците в отделни стаи доста след полунощ. Лъвовете обичат успешни деца и следят как се развиват интелектуално и физически. Бабата Лъв винаги има фаворит сред внуците си, който надминава всички, и го затрупва с повече подаръци и внимание.

Дева

Просто перфектна

Това са онези уникални баби, които с удоволствие слушат дълги и объркани обяснения на своите внуци за това какво е изобразено на тяхната рисунка или какъв е дълбокият смисъл на скулптурата от пластилин. Основното тук е, че вашето моминско желание за съвършенство не се разпространява върху внуците. Децата са перфектни такива, каквито са, нека просто бъдат себе си. Бабата Дева може добре да овладее това, с което родителите понякога не могат да се справят. Тя е божи дар за младите родители. С нея всичко е под контрол и според правилата. Вашето дете никога няма да падне от люлката. То ще бъде нахранено навреме, сложено да спи, чисто облечено, уроците ще бъдат направени.

Везни

Щедра и любяща

Бабата Везни винаги е за баланса, хармонията и справедливостта. Тя ще направи всичко, за да се увери, че всички се разбират. Родителите винаги могат да бъдат сигурни: ако баба даде подарък на единия внук, тогава ще има и за другия – никой няма да остане лишен. Бабата Везни е много щедра и любяща. Тя цени способността за съчувствие на хората и се опитва да възпита тази качества у внуците си. Вярно е, че не е много склонна да проявява строгост. Тя предпочита да остави децата да правят каквото си искат. Не обича да притиска внуците си, те са радост за нея. Основното, на което се опитва да ги научи, е да бъдат добри, мили хора. Тя ясно им показва как да избягват конфликтни ситуации.

Скорпион

Взискателна и строга

Страстна, отдадена, в името на семейството си е готова да го защитава с цената на всичко. Това е прекрасно, но ако изведнъж втората баба също се окаже Скорпион, а вие не сте съгласни, ще има война. Това са бабите, които спорят във Фейсбук чий внук е по-сладък, по-умен и по-красив. Тяхната склонност към хиперконтрол няма да позволи на децата свободно да покажат талантите си. Скорпионите са странни баби, не като всички останали. Много строга, взискателна, подозираща внуците си в лошо поведение и лъжи, защото иска да ги предпази от грешки, но това често изглежда като наказание. Що се отнася до наградите, щедро раздава подаръци, които са изключително полезни за ума.

Стрелец

Пряма и авантюристка

Бабата Стрелец е много пряма. Винаги има мнение за всеки проблем или действие на родителите и ще го изрази, дори ако те са против него. Освен това тя ще го направи без грубост и опити за изглаждане на острите ръбове. Бабите Стрелци обаче много често се оказват прави. По силата на огнената си природа, са склонни да прибързват. Тя е в състояние да подари колело на едногодишно бебе, защото иска детето да се включи във вълнуващото приключение възможно най-скоро. Но обикновено започва да се интересува от внуците си едва когато станат юноши. С нея можете да ходите на поход, на море, да летите с балон. Няма да се абонира за памперси и сополи, все пак животът е твърде кратък.

Козирог

Сериозна и практична

С възрастта Козирозите няма да загубят своята дисциплина, любов към реда, организираност. Много са трудолюбиви, но понякога обичат анализите: искат възвръщаемостта да бъде пропорционална на вложения труд. Но при децата това правило рядко работи. Освен това бабата Козирог е много елегантна. Децата не трябва да очакват от нея ентусиазирано да им бърше сополите и да им сменя памперсите. Но от друга страна, бабата Козирог винаги може да забавлява бебето. Тя знае как да играе. Сериозна и практична, тя се опитва да възпита у внуците си отговорност за действията им. Справя се отлично с възпитанието и училищните задачи на децата. Не си пада по сантименталностите.

Водолей

Мила и състрадателна

Затворете очи и си представете идеалната баба. И така, тази баба е Водолей. Тя е много нежна, мила, състрадателна, истински алтруист. Понякога е леко несериозна, но това изобщо не я прави лоша. Бабата Водолеи е силно привързана към семейството си. Тя винаги има какво да разкаже на внуците си, какво да сподели с тях, готова е да им помогне и да ги подкрепи. И в нея има достатъчно любов за двама. Обича да разкрива на внуците си многообразието на света и е категорично против влиянието върху характера и съдбата им. Тя е убедена, че всеки трябва да изживее опита, който е необходим. Но в трудна ситуация тя веднага усеща че нещо не е наред и проявява закрилническия си характер.

Риби

Топла и весела

Сияеща, топла, весела – това е бабата Риби. Достатъчно й е просто да бъде себе си, за да полудеят внуците й по нея. Нейният девиз е: по-добре е да даваш, отколкото да получаваш, колкото повече даваш, толкова повече получаваш в замяна. Но внуците, между другото, бързо ще разберат, че бабата Риби е много доверчив и нежен човек. И безсрамно ще го използват. А от нейната доброта винаги са готови да се възползват родителите, които внезапно искат да си починат от потомството си. Бабата Риби е чувствителна и фина натура. Тя обича внуците си по свой начин – нуждае се от безусловното им внимание и ако изведнъж нещо се обърка – ще се почувства изключително неудобно и ще изпита вина.

- реклама -