зодии, стрес , напрежение, реакции

Как всеки зодиакален знак реагира на стрес и напрежение?

Светът се сблъсква с пандемия, която е един път! Изпратиха ни да работим от вкъщи, стоим далеч от приятели и роднини. Не стига това, ами трябва да се борим и със собствените си демони – притеснения и страх за собственото си физическо и психическо здраве, за кариерата и за финансите. Всичко това може да създаде перфектна буря от стрес и тревожност. И макар че е естествено да изпитваме несигурност, има и вариант за предвидите как бихте реагирали на стреса според това каква зодия сте.

Овен

Способният Овен живее за предизвикателство. Ако не можете да поемете инициативата или да намерите решение, това често води до срив и напрежение. Вие сте решителни, но импулсивни, така че може да вземете мерки предварително, за да освободите напрежението, вместо да отделяте допълнително време за обмисляне на нещата и да измислите план за играта. Обикновено, Овенът се справя със стреса, като поема водещата роля и раздава заповеди наляво и надясно. Този знак е безстрашен; ако поемете лидерската позиция, като сте спокойни и съсредоточени в кризата, другите във вашата орбита ще ви последват. Твърдата вяра в себе си и желанието ви да се опитате да помогнете на всички около вас ще ви донесат успех.

Телец

Стрес плюс предизвикателството е равно на промяна, което не е добре за вас. Промяната ви кара да се чувствате несигурни. Наистина ще се напрегнете доста – натрапчиво ще проверявате банковата си сметка, чувствате се нестабилни и ще работете още по-усилено върху решението на задачата. Телецът процъфтява с чрез постоянство, стабилност и материална сигурност. Когато се сблъскате със несигурност, събирате някои скрити ресурси и се придържате към рутината. Изпитвайки дълбоко съмнение към новото, ще се ангажирате със статуквото, вместо да се придвижите сляпо напред в неизследван терен. Освен това ще продължите да работите, вместо да се отчайвате. Спазването на постоянна рутина помага на Телеца в трудните времена. Вашето мото: Запазете спокойствие и продължете.

Близнаци

Вие, скъпи Близнаци, мислите много и говорите много – и го правите още повече, когато се чувствате застрашени. Нервната ви система поема основния стрес и ви кара да сте раздразнителни, непостоянни, и раздвоени в настроенията си. В периоди на несигурност трябва да се погрижите за тялото си – успокойте се, дишайте дълбоко и се хранете правилно: Мислете за печени зеленчуци и топли напитки. Близнаците също са силно адаптивни, така че ще потърсите нови решения, за да се справите с препятствията, да поговорите с всички, да съберете фактите. Вие не сте човек, който ще се втурне през главата, но ще се справите с това, което ви предстои бързо, след дискусия и обстойно проучване.

Рак

Когато е подложен на стрес, Ракът ще се оттегли и ще остане близо до дома си, ефективно затваряйки вратата на твърдата си обвивка. Ще се оттеглите в комфортно от емоционална гледна точка място на дивана или под одеялото. Сигурен знак, че Ракът се справя с нещо трудно за него е, че става свръх защитник на семейството или хората, които обича на всяко ниво. Водните знаци често подчинени на техните емоции, така че освобождаването на напрежението чрез изливане на безчет сълзи е преимущество за този знак. Приближавате се до препятствията отстрани – като раци! – но с помощта на вътрешния си кръг можете да преодолеете всяко предизвикателство – особено сега – затова задействайте обажданията или чатовете онлайн.

Лъв

Когато Лъвът е нервен, той ще направи всичко по силите си, за да го разберат и останалите. Когато са раздразнени, те са все така шумни и показват всяка емоция. „Шоуто трябва да продължи“ не е само клише за вас. Ще се храните с всичко, което е предизвикало кризата. Най-добрият начин огненият Лъв да се справи с препятствието е да възприеме по-широка гледна точка и да бъде по-малко субективен. Преминете отвъд личното и използвайте физическата си сила и съществуващите резерви смелост, за да се справите с всеки проблем.

Дева

Представителите на зодията обмислят всичко и действат изключително бързо дори в напечените ситуации. Техният бистър ум не им позволява да реагират прибързано или нерационално и в най-тежките ситуации. Но самокритиката е силно застъпена, което ще ви накара да се стремите още повече към контрол. Отново ще се опрете на рутината си – може би ще прибегнете към изпитани методи като яростно чистене или други прояви на натрапчиво поведение. Не бъдете толкова строги към себе си. Вашите високи стандарти биха могли да си вземат почивка, особено сега.

Везни

Везните могат да видят всички детайли на дадена ситуация. Изпадането в стрес ви поставя в положение да не желаете да вземете решение, тъй като можете също да видите загубата. Този въздушен знак може да се отдаде на твърде много дискусия и недостатъчно действие. Съсредоточете се върху най-добрия сценарий и започнете да се справяте с предизвикателството. Притежавате силна логика и бърз ум, така че решението за вас е очевидно.

Скорпион

Скорпионът преминава в режим стелт в момент на силен стрес. Те ще се оттеглят, прибирайки се още по надълбоко в личното си пространство. Непривичните ситуации карат този знак да се чувства несигурен. Емоциите надделяват, както и мрачните представи за най-лошите сценарии. Вие не обичате промяната, а ако тя е неизбежна тя ще е цялостно преоткриване, възраждане от огъня като феникс. Вие се справяте с предизвикателствата, като наблюдавате и разработвате стратегия, след което навигирате в решения и малко вероятни начини за реализацията й.

Стрелец

Стрелците са наистина самоуверени хора, но когато стане напечено, бързо ги обзема паника. Те биха хвърлили обвинения върху невинни хора, само и само, за да не са във фокуса на вниманието. Този знак е адаптивен, така че ще изпробвате различни подходи към преодоляване на препятствието. Запазите чувството си за хумор помнете голямата си цел. Нещата ще се подобрят. Когато си спомняте това, ще имате смелостта да решите почти всеки проблем или да преодолеете всяко препятствие.

Козирог

Отговорът на Козирога на повечето проблеми е повече работа, повече контрол, още повече отговорност. Можете да почувствате допълнителна меланхолия или мрачност в момента. Козирогът обаче обича предизвикателството и винаги е реалист, така че няма никакви илюзии относно ситуацията, което всъщност може да бъде полезно. Най-голямото ви предизвикателство в момента: да си отдъхнете и да намерите баланс между работата и дома и живота. А кризисните ситуации? Приемат ги за нещо нормално, имат механизъм за справяне и просто продължават напред.

Водолей

Водолеите знаят къде е тяхната слабост – емоциите. Затова, когато са нервни и трябва да реагират в тежка ситуация, просто си ги изключват. Въздушните знаци говорят още повече, когато се чувстват тревожни, гонят опашките от притеснения. Склонни са да пренебрегнат непосредствените проблеми и отговорности, опитвайки се да спасят костенурките, например. Вие сте благородни, но в момента се съобразете със собствената си ситуация и тогава спасявайте света.

Риби

Рибите често стават хлъзгави и плуват, оставяйки стресовата ситуация след себе си. Те са известни с това, че живеят в собствената си версия на фантастичната земя и това може да бъде отговорът им на стрес, предизвикателства или криза. Рибите постигат целите си във времето, макар, че плачът остава вашият основен начин за катарзис в тези времена. Ще намерите начин да седнете и ридаете, докато изчистите натрупаните си емоции.

- реклама -