Снимка: кадър НОВА тв

Как ще се отрази управлението на коронакризата на вота на 14 ноември?

Социологът Андрей Райчев и политологът Стойчо Стойчев коментират по какъв начин ще се отразят здравните мерки на вота на 14 ноември.

Според Райчев ваксината е единственото „лечение” срещу страха. Той смята, че трябва усилена дискусия, както и положителни примери на хора, които са имунизирани.

„От самото начало се разделихме на три – 20% смятат, че това е преувеличено. Други 20% мислят, че е настъпил апокалипсис и се затвориха. 50 на сто са нито така, нито иначе. Те се „лашкат” между мненията. Тях също ги е страх. Толкова ги изплашихме в началото с трупове и прочие, че сега ги е страх и от ваксините. Това е свръхстрах, побъркване”, смята социологът.

Според Стойчев обаче, ако фрапиращите кадри от Италия в началото на пандемията бяха скрити, хората са щели да критикуват и това.

„Тук се прояви нашата несъстоятелност по отношение на членството ни в ЕС. Вместо да се интегрираме, ние се прилепихме към него. Като общество очакваме да получим високи стандарти на живот, без да даваме нищо в замяна – като поведение и организация на ежедневните ни дейности. Разликата между нас и Западна Европа е ясна”, каза още политологът.

Източник: НОВА

- реклама -