Как остаряват зодиите

Как остаряват зодиите? Това е въпрос, който всеки от нас си задава – как ще изглеждам след 30, 40, 50 години? Дали ще бъдем готини старчета или ще се превърнем в мърморещи пенсионери: вижте:

Овен

Вечно млади

Житейското им кредо е да оставят собствената си възраст незабелязана. Овенът живее всеки ден, без да мисли за изненадите, които го очакват утре. Благодарение на бодростта си, те натрупват голямата енергия на младостта до дълбока старост. Може би на 60 години ще спрат да се фукат с кожено яке, но няма да загубят интереса си към мотоциклетите и ще го правят със същия неистов ентусиазъм, както в младостта си. Те са весели и млади до края на живота си. Освен това демонстрират толкова много енергия, за която много 20-годишни могат само да мечтаят. След 50 години имат сериозни планове и цели и сякаш им се отваря втори шанс. Овните започват ярък и наситен живот вече със сива коса.

Телец

Увеличават теглото си

Телците са любители на обилния обяд и вечеря, което с годините все повече им личи в килограмите. С увеличаване на теглото губят своята гъвкавост, както физическа, така и психологическа. Въпреки това, тяхната добра издръжливост остава на място и следователно, дори и с не особено добро здраве, могат да разчитат на дълъг живот. Носят годините си с достойнство, но има защо – не се сбръчкват, те се патинират. Стават като добре огладени от водата гондоли, които се носят грациозно към залеза. С годините стават непоносимо твърдоглави, но няма житейска буря, която може да ги срине и често живеят дълго. С годините стават философи, спират да се суетят и започват да съзерцават.

Близнаци

Активни до последно

От ранна възраст Близнаците си поставят цели и вървят към тях с бавна, уверена крачка, без да забавят темпото с годините. Малко вероятно е да  видите Близнаци, които се прибират от работа веднага след края на работния ден. Дори и на преклонна възраст, те не могат да бъдат намерени в люлеещ се стол с книга (игли за плетене) в ръцете си. Продължават кариерното си израстване до пенсиониране и, ако се появи възможност, и след това. Близнаците са истински активисти и ситуацията не се променя дори когато на слепоочията им се появи сива коса. Имат модерен начин на мислене. Остаряват неусетно, да не кажем направо незабележимо. Макар че улягат с възрастта, не се променят коренно.

Рак

Грижат се за другите

В напреднала възраст Раците са два вида: а ла Майка Тереза, която се грижи за другите или просто отказват да пораснат. Въпреки това жадуват за уважението на „благородните им сиви коси“ от околните. Те могат да се причислят към „класическите“ баби и дядовци, каквито си представят повечето внуци. Родените под този знак, са суетни и се стараят да поддържат ако не красива, то поне приемлива фасада, независимо на колко години са. За Раците старостта е истински празник, защото могат да се пенсионират и с чиста съвест да посветят цялото си свободно време на семейството и домакинските задължения. Възможно е да се обградят с домашни любимци, за да имат за кого да се грижат.

Лъв

Спокойни и зрели

Природата ги е наградила с такива качества като спокойствие и снизходителност, които с годините стават все по-изразени. Докато посивеят косите им, те стават доста закалени, спокойни и величествени личности. Но не спират да се стремят към всеобщо уважение и понякога преклонение. Лъвовете искат да заемат мястото на основния модел за подражание и затова правят всичко възможно, за да постигнат основните цели в живота си. Представителите на този знак не стареят – те узряват. Жената Лъв става матрона, мъжът – патриарх. Липсват им възхищението и вниманието, което са предизвиквали с красотата си в младежките години, но успяват да приемат философски напредналата възраст.

Дева

Остават във форма

Девите са критични и с времето това качество само процъфтява. По-близо до старостта, като цяло е възможна загуба на контрол над него, което ги довежда до негативно възприемане на света около тях. Грижат се за формата и здравето си и не спират процеса на подобряване на мозъчната си дейност. И дори в напреднала възраст, Девите се появяват във формата на годни господа и дами, малко строги, но много умни. Те толкова се ужасяват от възрастта, че отрано вземат мерки. Затова и изглеждат доста по-добре от повечето си връстници. За съжаление, с възрастта характерът им се обостря и се превръщат в типичния зъл възрастен роднина, който тормози цялата рода и накрая надживява всички.

Везни

Държат се като млади

Външният вид на Везните винаги е на първо място и затова те прилагат всякакви рецепти за младост и всички налични средства, за да предотвратят натрупването на излишна маса и появата на коварни бръчки. Честно казано, в този процес са доста успешни. Истината е, че старостта ги отвращава. Страхът, че може да са непривлекателни, ги подтиква да предприемат всякакви мерки. В това число и пластични операции. Везните остаряват като хубавото вино – стават все по-желани и ценени с възрастта. Обикновено и се държат като по-млади, а всичко, характерно за възрастните хора, им остава чуждо. Едва ли ще се занимават с внуците си, но е повече от вероятно да пътуват и да спортуват.

Скорпион

Величествени личности

Старостта си Скорпионите посрещат като величествени личности. Те вярват, че са философи, които са натрупали много мъдрост през годините. По принцип са прави, но, уви, в напреднала възраст стават прекалено обсебени от своите убеждения, което понякога прилича повече на упоритост и мания. На тях никога не им липсва самочувствие, тъй като гледат на себе си като на мъдри философи с богат житейски опит. Остават упорити и натрапчиви до края на живота си. Скорпионите в пенсия могат да се превърнат в мрачни мислители, преосмисляйки цветния си живот и създавайки научни трудове. Но има и други, които остават млади и луди, защото вече могат да живеят много по-щуро и ярко.

Стрелец

Привлекателни и секси

Стрелците се стремят да не мислят за настъпващата старост. Случва се в това да полагат прекомерни усилия. Толкова много, че намирисва на откровена мания. Разпитват другите за собствената си предполагаема възраст с надеждата да получат комплимент, който често пъти е основателен. Дори с бездействието си за сметка на грижата за себе си, успяват да останат привлекателни и секси до дълбока старост. Оптимизмът, жизнеността и мобилността ги тласкат към търсене на ново хоби, срещи, духовно развитие, приключения и пътувания. Те имат младежки, авантюристичен дух, който никога не ги напуска. С напредването на времето не стават по-разумни, напротив – вдетиняват се.

Козирог

Рисковани лудории

При Козирозите сякаш времето върви в обратна посока. Те сякаш се раждат като „малки старци” с отговорност, мъдрост и сериозност, които не отговарят на младата им възраст. Израствайки все повече правят детинщини и след пенсиониране лудуват като абсолютни деца. Всъщност се подмладяват с възрастта. Ако като деца са сериозни малки деденца и бабки, от 55 нагоре от тях може да се очакват всякакви лудории. Имат по-младежко излъчване и са по-склонни към поемането на рискове в сравнение с 20-годишното си „аз“. В началото изпадат в меланхолия, но се вглеждат по-отблизо и започват да наваксват всичко, което е било изгубено, попадайки в безгрижна младост в радост.

Водолей

Непредсказуеми и ексцентрични

Водолеите са покровителствани от Сатурн и затова в детството се отличават със сериозност. С годините ексцентричността започва да процъфтява у тях с голяма сила. С течение на времето спират да обръщат внимание на мнението на другите за своята личност. Затова в годините поведението им се свежда до позиция да правят каквото си искат. Те са добре облечени, добре гримирани, фризирани и отлично смазани машини. С възрастта вниманието, което отделят на външния си вид, не намалява, напротив – задълбочава се. Стават непредсказуеми и предприемат рискови начинания. Превръщат се в „старци разбойници“, които не се интересуват от чуждото мнение и не приемат съвети от никого.

Риби

Бръчките не ги плашат

Рибите изпитват панически страх от старостта. Не се притесняват от бръчките, а от това колко още цели трябва да постигнат. Затова често прекарват време в обобщаване на определен етап от живота си, балансиране и инвентаризация на имотите. Въпреки това, колкото по-малко си пълнят главите с тези проблеми, толкова по-щастлив и дълъг живот ги очаква, защото нищо не разваля живота така, както постоянното безпокойство. Постоянно теглят чертата, за да видят какво са постигнали и обобщават резултатите. От прекомерен стрес, понякога остаряват преждевременно. Многото житейски разочарования може да ги подтикнат към злоупотреба с алкохол или други субстанции.

- реклама -