Как изглежда животът след Vogue: Разказът на Александра Шулман

Александра Шулман, бившият редактор на британския Vogue, разказва как протича животът й като „свободен човек“, след като 25 години е начело на най-известното модно списание в света.

Шулман напусна поста си през юни миналата година.

След като работи последователно за The Sunday Telegraph, списание Over 21 и още някои заглавия на компанията Conde Nast, през 1992 г. Шулман постъпва като главен редактор в британското издание на Vogue. Обявена е за „най-успешния редактор на Vogue в 100-годишната история на списанието.“

Откакто обаче се оттегля от редакторската позиция, Шулман се оказва с прекалено много свободно време. Промяна, към която журналистката все още трудно се приспособява.

Ако сте служител на пълен работен ден в офис, животът Ви протича в определен ритъм, пише Александра Шулман за тазмесечната литературна секция на The Times.

Напуснете този сценарий и ще се окажете в огромен простор от време, който трябва да оформяте и управлявате.

View this post on Instagram

Unusual sighting of me on a lesser spotted morning hike

A post shared by Alexandra Shulman (@alexandrashulman) on

Тя обаче успява добре да запълни времето си с някои продуктивни дейности – в момента е заместник-председател на Лондонската библиотека и пише колона за Business of Fashion.

В статията за The Times Шулман споделя още, че продължава да пие „твърде много чаши скъпо кафе“, гледа Netflix по цял ден, а възможността да отиде на ваканция, дълга колкото самата тя пожелае, я лишава от цялата тръпка на почивката.

Какво е уикендът, ако не сте работили през седмицата, или сте решили да прекарате целия четвъртък, гледайки Netflix, с обещанието да бъдете по-продуктивни в събота, пише тя.

Александра Шулман
Снимка: instagram / alexandrashulman

Шулман признава, че не използва аларма и че не й е приятен фактът, че трябва да „убива време“ между срещите си с хора, чийто живот е обвързан с офиса.

Тези сутрини са незадоволителни, споделя Александра Шулман.

Въпреки това тя се радва на някои от облагите на множеството свободно време, например следобедна игра на тенис като награда за написаната статия от вкъщи (или поне нейното започване).

Източник: Independent

- реклама -