очи

Как изглежда жената с най-необикновения цвят очи в света

Ако Елизабет Тейлър (но, не актрисата) ви погледне в очите, вероятно ще подскочите от уплаха. А, може дори да си помислите, че срещу вас стои зомби. Но, тя е напълно обикновена жена като всички нас – единствената разлика е, че очите й са абсолютно уникални – виолетово сини с черни примеси в ирисите.

Такова нещо може да се види изключително рядко, тъй като се дължи на аномалия на ириса на окото, при която върху него им два цвята. Изглежда едновременно красиво и плашещо.


„Обичам очите си, защото са уникални. Красиво е да си различен“, споделя Елизабет. Тя не приема своята особеност за недостатък, а по-скоро за чар.

Но, според официалната медицина, състоянието на Лиз и нейните роднини се счита за болест.

Хетерохромията е различен цвят на лигавицата на очите. Причината за аномалията се дължи на липса или излишък на пигмент. Цветовете могат да се комбинират по различни начини. Жената е наследила цвета на очите си от своя баща, но от всичките си пет деца, тя го предава само на едно.

Елизабет има и късмет, че от естетическа гледна точка, нейният недъг е красив – и двата нюанса са богати и много наситени.

Жената е щастлива, че е предала редкия цвят на очите си и на своя син – малкият Лиъм има точно такива черно-сини очи. Вярно е, че сянката е разпределена в неговия случай малко по-различна, защото едното от очите на момченцето е напълно синьо, а във второто има тъмни области.

Елизабет от американския щат Охайо и в момента се занимава основно с инфлуенсърство в социалните мрежи, където непрестанно удивява последователите си. Често я спират и непознати, които не могат да повярват, че не носи лещи.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Elizabeth Tyler (@_elizabethevan_) на

„Като дете непрекъснато бях обект на подигравки и това беше част от моя живот. Обикновено очите ми са първия обект на интерес, който предизвиквам в околните. Днес благодарение на това имам успех в социалните мрежи, но също така успявам да помагам на хората, които страдат от моето състояние“, споделя Елизабет Тейлър.

- реклама -