Как харчат милиардите си Марк Зукърбърг и Пресила Чан?

33-годишният създател на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг притежава 74 милиарда долара и това го прави един от най- заможните хора в света. Въпреки огромната сума, с която разполага, той не води особено луксозен живот особено в сравнение с някои много „по-бедни“, но разточителни холивудски зведзи.

Преди време Зукърбърг и съпругата му Пресила Чан, която е съосновател на фондацията Chan Zuckerberg Initiative, решават да дарят значителна част от парите си за благотворителни каузи. За какво друго обаче двамата харчат натрупаното състояние?

От Business Insider дават отговор на въпроса.

През май 2012 година Facebook дебютира на фондовата борса в Ню Йорк, като оттогава насам той добавя средно по 9 милиарда долара годишно към сметката си. Може би знаете, че Зукърбърг предпочита обикновени сиви тениски, дънки и суичъри вместо костюми. Въпреки че те изглеждат доста обикновено, дрехите са правени от луксозни марки и всъщност не са евтини.

Шефът на Facebook не си пада много по лъскавите автомобили. Той кара Acura TSX, Volkswagen хечбек и Honda Fit, като всяка от тях се оценява на под 30 000 долара.

Той, заедно със съпругата си и двете им деца, живее в къща в Пало Алто, Калифорния, купена за 7 милиона долара през 2011 година.

След придобиването й Зукърбърг започва да изкупува близките имоти и харчи за тях още 30 милиона долара. През 2014 година младият милиардер прибава към портфолиото си от захарна плантация и къща с частен плаж към нея на остров Кауаи в Тихия океан.

Марк Зукърбърг не пътува много за удоволствие. Но когато го прави, разходите му са големи. През 2015 година Facebook плаща 5 милиона долара за осигуряване на охрана и транспорт за изпълнителния директор.

- реклама -