Как Емануел Макрон вижда бъдещето на Европа

Френският президент Емануел Макрон представи визията си за бъдещето на Европа. Той призова за реформа на Шенгенска зона и за създаване на нова агенция „за защита на демокрациите“ срещу кибератаките и фалшивите новини.

В становището си Макрон подчертава необходимостта от обща политика в областта на даването на убежище, която да се занимава с мигрантската криза.

„Никога след Втората световна война Европа не е била толкова необходима. И все пак Европа никога не е била в такава опасност“, каза Макрон.

Мнозина приемат визията на Макрон за Европа като начало на собствената му кампания за майските избори за Европейски парламент.

Финансирането на европейските политически партии от чужбина също трябва да бъде забранено. Трябва да бъдат договорени правилата за забрана на „езика на омразата и насилието от интернет“, добави Макрон.

Брекзит закон Великобритания ЕС

Брекзит – символ на кризата в Европа.

През януари Макрон предположи, че кампанията по Брекзит, е била „манипулирана отвън и чрез много от това, което наричаме фалшиви новини“.

Брекзит, каза той, е „символ на кризата в Европа, при която не е в състояние да осигури нуждите на хората от защита пред днешните“ заплахи.

Реформи в Шенгенско пространство.

Всички, които искат да принадлежат към Шенген, трябва да приемат както по-строг контрол върху външните граници, така и обща политика за убежището на мигрантите, категоричен е Макрон.

Той повдигна идеята за европейска минимална заплата, описвайки как може да служи като „социален щит, гарантиращ еднакво заплащане на еднакви работни места „.

Визията на Макрон за бъдещето на Европа идва три месеца след началото на масовите демонстрации от страна на протестиращите „жълти жилетки“.

- реклама -