Как да спестим пари за море

Остават 2 месеца до началото на летните отпуски и мечтаната почивка на плажа. Не всички успяват да планират лятната ваканция месеци по-рано. Ако не сте от най-организираните и нямате резервация от януари за море, вероятно почивката ви ще излезе и малко по-скъпа. Как обаче за два месеца да спестим достатъчно пари, без да това да ощети ежедневието ни?

Пазарувайте по списък

Неприятното на пазаруването в големите магазини и молове е, че изкушения дебнат отвсякъде. Затова ограничавайте покупките само до тези, които са в предварителния ви списък. Вкъщи определете какво трябва да се купи, в какво количество и откъде и избягвайте да слагате в количката излишни неща. Най-добре е да правите седмичен пазар за хранителни стоки. Затова…

Следете промоциите

Всяка седмица супермаркетите имат промоция на различна група продукти. Преглеждайте промоционалните брошури на различните вериги и зареждайте хладилника си с продукти с намалени цени. Така хем няма да се лишавате от нищо, хем ще пестите средства.

Разчистете ненужните вещи и ги продайте

Всеки има дрехи, сувенири или други вещи, които никога няма да използва по една или друга причина. Затова си направете двойна услуга – освободете си място в шкафовете и ги продайте. Има достатъчно платформи за целта.

Може би това, което на вас не ви трябва, е съкровище за друг. А за вас – допълнителни пари за лятната почивка 🙂

Храна от вкъщи

Обядът в офиса определено е едно сериозно перо в дневния бюджет. Ако средноза храна на работното място давате по 5 лв на ден, то поне 100 лв. на месец можете да спестите ако си носите храна от вкъщи. Салати, печива и различни ястия може да се носят в кутийка и да си ги хапнете в обедната почивка. Ако все пак не искате да се лишавате от обяда с колегите, си определете един или два дни от седмицата, в които ще хапвате с тях.

- реклама -